DISTRIBUIȚI

Suntem de ceva săptămâni în etapa a doua a recensământului, cea în care se vine ”clasic”, din poartă în poartă. Timișoara și Dumbrăvița sunt localitățile în care sunt prea puțini recenzori, problemă semnalată de prefectul Mihai Ritivoiu. 

Se simte o mică ironie în postarea prefectului PSD față de primăriile din Timișoara și Dumbrăvița, conduse de primari USRPLUS. ”Mai avem nevoie de recenzori! Ne aflăm în etapa a II-a a Recensământului Național, cea de colectare de date prin interviuri față în față. Primăriile aveau sarcina de a recruta şi încheia contracte cu recenzori, urmând ca aceştia să fie apoi instruiți de către Direcția Județeană de Statistică. Avem două localități în Timiş care nu au strâns tot personalul necesar: Timişoara şi Dumbrăvița (oare de ce nu mă mir)”, spune prefectul Mihai Ritivoiu.

Prefectul consideră că ocupația de recenzor poate fi interesantă mai ales pentru tinerii care abia au devenit majori. ”Îi anunț pe cei interesați să câştige nişte bani în următoarele săptămâni, mă gãndesc în special la tinerii de peste 18 ani care poate vor să facă un ban în vacanță, să se ducă la primăriile Timişoara şi Dumbrăvița, să semneze un contract de recenzor, iar apoi vor fi instruiți de Direcția Județeană de Statistică. Se plăteşte pe chestionar realizat (7 lei / persoană, 3,5 lei / locuință) şi se pot câştiga câteva mii de lei într-o lună. Vă aşteptăm!”, mai spune prefectul.

Pentru Timișoara, ar fi fost nevoie de 341 de recenzori. Doar 269 de persoane s-aua rătat disponibile, astfel că ar mai fi nevoie de 72 de recenzori. La Dumbrăvița ar fi fost neovie de 22 de recenzori, căci comuna s-a împărțit în atâtea sectoare. Există doar 8 recenzori, dar este asigurată acoperirea a 12 sectoare, deoarece unii dintre ei și-au asumat să recenzeze două sectoare. Altfel, conform reprezentanților primăriei, 80% din populația estimată a Dumbrăviței s-a autorecenzat.

LĂSAȚI UN MESAJ