CSC Ghiroda și Giarmata Vii a cedat cu 1-0 în primul meci al semifinalei barajului de promovare, cu CSM Reșița. A fost o victorie la limită obținută de echipa antrenată de Dan Alexa, spre supărarea agzdelor, care au acuzat și arbitrajul.

Meciul s-a jucat la 33 de grade, cu tribune pline pe Satdionul „Emilian Pavel”, arenă devenită neîncăpătoare pentru acest mini-derby bănățean. Reșița a fos tînsoțită de galerie, dar fani au stat în afara staidonului, în spatele unei porți, de după un agrd de unde au ăutut vedea foarte bine meciul. Reșița a dominat teritorial jocul, iar Ghiroda a fost foarte atentă în defensivă, cu multe momente în care s-au așezat pe două linii, dar și momente la care câte patru apărători făceau marcaj, dacă Mediop se apropia d eultimii 20 de metri. De altfel, senegalezul a și lovit bara transversală în minutul 34, dintr-o lovitură liberă.

Atmosfera a rămas al fel de incendiară și în repriza a doua, din toate punctele de vedere. Până la urmă, Reșița a reușit să marcheze în minutul 49. Alexa a mutat inspirat la pauză, căci Valentin Munteanu a pătruns în stânga periculos și a centrat de aproape de marginea terenului la Amir Jorza, care a înscris din ultimii metri.De aici, cum returul este peste doar două zile, reșițenii au intrat în stare de economisire de energie. Ritmul jocului s-a domolit mult, inclusiv din punct de vedere al gazdelor, care nu au avut forța vreunei ruperi de ritm. În schimb, Ghiroda a cerut un penalty la un presupus henț în careu comis de Alin Dudea.

CSC Ghiroda: Mikloș – Sporin, Stupu, Hecsko, Velcan (Bîrlovean 64’), Dav. Pop, Mancaș (cpt.), Jichici (Bădăuță 64’), Românu (Roșus 90+1), Trandu (Coroiu 79’), Grancea (Andr. Precup 64’)
CSM Reșița: Micu – Bărboianu, Dudea, Ant. Manolache (Val. Munteanu 49’), Nic. Sima, Vasluian (Rimovecz 87’), Cioinac, Jorza, Breșneni (cpt., C. Cristea 65’), Ndiaye (Fota 81’), Val. Lazăr (Drăghiceanu 65’)

Răzvan Leuca a recunoscut că adversarul a jucat bine, dar a avut reproșuri și pentru arbitrul Mircea Ardelean. ”A fost un joc disputat, în care am încercat să atacăm, cât s-a putut. Ne-am apărat datorită faptului valorii jucătorilor adverși. Din păcate, noi ceea ce ne-am propus cred că am și reușit. Am pus în a doua repriza anumită presiune pe adversi, care au și greșit. Din păcate, cine trebuia să vadă că adversarul a greșit, nu a vrut să vadă. S-a întors cu spatele la fază. Dar, până la urmă, Reșița este o echipă foarte puternică, care și astăzi a demonstrat că are un lot mai valoros decât liga în care joacă. Mă refer la un henț în careu care a fost vizibil, cred, de pe lună. Mergem pe stadionul din Reșița să jucăm fotbal, să încercăm să întoarcem rezultatul. Nu mergem să stăm pe două linii. Sper că pe terenul din Reșița să reușim să și marcăm”, a declarat antrenorul Ghirodei.

Dan Alexa a avut cuvinte de laudă și pentru adversar și este mulțumit de rezultat. ”Un joc controlat de noi de la început până la final, o căldură foarte mare. Am avut posesia. Am avut posibilitatea să deschidem repede scorul, am avut trei situații mari până în primele zece minute. Singur cu portarul Mediop, apoi minge scoasă de pe linia porții și bara prin Mediop. Am reușit apoi să înscriem repede și am preferat să ținem de minge pentru că Ghiroda s-a apărat tot jocul și a făcut-o foarte bine. I-a ajutat și suprafața terenului. Era important să câștigăm astăzi, să luăm o opțiune serioasă. Important este să ne revenim. În trei zile jucăm returul și trebuie să și finalizăm ce am început astăzi. Acum este pauză. Prima repriză s-a jucat. Avem 1-0, trebuie să fim mult mai serioși și decisivi și în careul advers. Știam că se vor păra. Au aștepta un contraatac și fazele fixe. Au încercat să joace, au avut și două situații pe finalul meciului prin două centrări pe bara a doua. Nu pot să nu fiu mulțumit. Am fost echipa care a controlat, am încercat să jucăm mai mult minge și a apărut și o oarecare stare de obosaelă, cârceii pe finalul meciului”, a punctat Alexa.

Returul se joacă sâmbătă de 17,30, la Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ