Voleibalistele de la CSM Lugoj au câștigat la scorul de 3-2 primul meci cu CSM București din lupta pentru locul 5, jucat în Banat. A fost o luptă aprigă, de 119 de minute de joc efectiv.

Bucureștencele au început meciul mai bine, mai ales că lugojencele nu au preluat grozav, iar Ruban a făcut câteva erori în atac. Astfel, oaspetel s-au dus ușor la 25-20, deși a fost un prim set în care au fost nu mai puțin de patru time-out-uri. Jocul s-a mai schimbat în al doilea set, mai ales după ce Ruban a început să puncteze din atac. A fost însă un set disputat, încheiat până la urmă, de la 23 egal, la 25-23 de aceeași Yelizaveta Ruban.

Tot oaspetele au început mai bine setul al treilea, dar bănățean. De la 18-15, ”tigroaicele” au avut patur puncte consecutive și au reușit să termine setul la 25-21. Singurul set fără echilibru major a fost al patrulea, dar nu din debut. După jumătate, Lugojului a început să-i meargă aproape tot, și gazdele au putut răsufla la un 25-15. Bucureștencele au început tare decisivul și a fost și 5-10 pe tabelă, dar echipa lui Sgert a venit din urmă și a punctat la fileu pentru 15-13.

Aliona Martiniuc a semnat cele mai multe puncte ale lugojencelor, 21. Pentru CSM București, Guewe Diouf a fost autoarea a 24 de puncte. Cele două echipe au conventi să joace și joi la Lugoj, aspect care arată cât de motivante sunt jocurile de clasament pentru voleiul românesc. Joi de la 18,30, cele două formații se reăntâlnesc la Lugoj. dacă vor câștiga gazdele, au locul 5, iar dacă pierd, se mai joacă o partidă la București, duminică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ