CSM Lugoj a triumfat cu 3-0 în primul joc din lupta pentru locul 5, împotriva Coronei Brașov. A fost însă o victorie pentru care bănățencele au asudat, pentru că formația antrenată de timișoreanul Ciprian Dârnescu a opus o rezistență foarte bună în primele două seturi.

Lugojencele au început ca din pușcă meciul, însă de la 12-8, Corona a avut momente foarte bune de joc, mai ales cu fostul centrul de la gazde, Bezahndolska, dar și prin Belova. Scorul s-a dus la 12-15, după 7 puncte consecutive ale oaspetelor, până ce aceeași Bezahdnolska a greșit la un blocaj. Lugojul a egalat la 15 prin Ruban, și tot extrema a readus gazdele în avantaj. Brașovencele nu au mai revenit la conducere, iar primul set s-a terminat cu 25-19.

Oaspetele au intrat mult mai bine în setul doi, convinse că pot obține ceva din meci. Corona s-a desprins la 6-11 după un punct adus tot de Bezhandolska. Lugojencele au fost nevoite să alerge după revenire și au reușit de la 20-23 prin trei atacuri la fileu câștigătoare semnate de Ruban. Tot internaționala azeră a mai adus două puncte, iar atacul câștigător final l-a semnat Artin, la 26-24.

În setul trei, Corona  a mai avut momente bune de joc, însă gazdele au început bine și nu s-a mai produs vreo egalare, doar momentul de 7-6, când Belova a greșit un serviciu ce ar mai fi ptutu schimba lucrurile. setul s-a terminat cu 25-17. Yelizabeta Ruban a reușit 27 de puncte pentru agzde, în timp ce fosta jucătoare din Banat, simina Străchinescu a bifat cele mai multe puncte pentru Corona, 12.

Duelul dintre cele două formații se mută acum la Brașov. Dacă lugojul câștigă, rămâne în lupta pentru locurile 5-6. Dacă se impun gazdele, se mai joaăc un decisiv, la Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ