CSM Lugoj s-a calificat în premieră în istoria clubului în finala Cupei României după victoria cu 3-2 în semifinala cu campioana Volei Alba Blaj. Meciul a fost unul plin de dramatism, de 126 de minute jucat în primul meci al turneului disputat la Pitești.

Lugojencele nu au avut cele mai bune auspicii înainte de acest meci, deoarece au ratat antrenamentul oficial de vineri, din pricina unui blocaj pe Valea Oltului, iar Veronika Bezhandolska a fost indisponibilă. Cu toate acestea, voleibalistele bănățene au început setul mai bine. Blajul le-a pus probleme mai ales cu blocajul și atacurile din preajma fileului și a revenit la 16-14. Elevele lui Ugljesa Segrt nu s-au lăsat și au reveni. A fost 22-24, ardelencele au eglalat, dar în prelungiri, s-a terminat 26-24 pentru timișence, graței atacurilor lui Ruban.

A urmat un set doi în care lugojencele nu au mai fost așa ușor de păcălit cu blocajul și au dominat destul de clar. Blajul a putut doar egala la 10, dar formația bănățeană s-a impus cu 25-20. Lugojul a început mult mai bine și setul al treilea . Au avut și 15-10, însă Blajul, certate de pe margine de antrenor pentru că jucau ca niște copile, a revenit la 19. Lugojencele s-au distanțat la 24-22 și cu două mingi de set, putea tranșa mai ușor calificarea în meciul pentru trofeu. Au greșit, iar formația din județul Alba a întors scorul și făcut 26-24.

Ratararea calificării în doar trei seturi le-a apăsat mult pe timișence, care au jucat debusolate în setul al patrulea, adjudecat clar de Blaj cu 25-15. Segrt a făcut și unele schimbări, pentru a odihni jucătoarele decisive. Setul cinci a început cu cele două formații cap la cap, cu primele puncte făcute de echipa la primire. Lugojul s-a desprins însă sigur și cu 15-11, la atacurile lui Ruban și grație serviciilor lui Grbic, au trașnșat meciul.

Cele mai bune realizatoare ale Lugojului au fost Aliona Martiniuc, cu 23 de puncte, și Yelizabeta Ruban, cu 22. Gergana Dimitrova a fost cea mai bună realizatoare a Lugojului, cu 22 de puncte. Finala se va juca la Pitești, duminică de la ora 18, între Lugoj și învingătoarea dintre CSM Târgoviște și Dinamo București. Va fi a treia finală a sezonului pentru bănățence, după cea câștigătă a Supercupei și cea pierdută în Challenge Cup.

 

LĂSAȚI UN MESAJ