DISTRIBUIȚI

Liderii PSD la nivel național, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, cu Sorin Grindeanu alături, au venit în vizită în Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin, în contextul alegerilor din loclaitățile rămase fără primari. Cu miza comunei Voiteg în județul Timiș, liderii partidului de opoziție au clamat să sunt convinși că vor reuși să dea jos actualul Guven, cu o moțiune de cenzură.

Ciolacu, la fel ca și Simonis care a vorbit despre același subiect, spune că motțiunea de cenzură nu va fi votată doar de parlamentarii PSD și AUR, dar și de deputați și senatori din partidele actualei coalițiid e guvernare. ”Nu cred că este o catastrofă să avem pentru prima dată alegeri anticipate în România. Se întâmplă acum în Bulgaria. Oricum PNRR-ul trebuie modificat, oricum sunt o grămadă de ordonanțe de urgență care trebuie modificate. Negociem moțiunea de cenzură. Este pentru prima oară când are șansa să treacă o moțiune de cenzură după numai 6 luni de alegerile generale. Nu s-a mai întâmplat în istoria post-decembristă așa ceva. Vrem să avem un suport și de la actualii parteneri sociali. O moțiune nu o considerăm doar o luptă politică, dar și un instrument de de dialog cu partenerii social: sindicate IMM-uri, patronate”, a spus Marcel Ciolacu, venit să-l susțină pe candidatul de la Voiteg, Claudiu Vasile Ciolac.

 

În 27 iunie, vor fi alegeri în 36 de localități din țară.  Reamintim că la Voiteg, primarul ales Tudor Marinescu , PSD, a decedat de covid-19. PSD vrea să câștige cât mai multe primării, pentru a da un semnal că România e sătulă de actuala colaiție de guvernare. ”Eu sper ca pe 27 să câștigăm cât mai multe administrații, nu întâmplător avem cele mai mare număr de administrații câștigate de PSD. De obicei, noi găsim cei mai buni gospodari și oameni care să aibă capacitatea săs e implice în proiecte importante pentru comunitățile lor. Nu vreau experimente ca cel de la Sectorul 1. Nu-mi doresc ca un astfel de experiment sp fie cumva și la Timișoara, cu toate că domnul prima începe să aibă încet-încet idei nu tocmai plăcute”, a spus Ciolacu. Liderul social-democrat a maia dăugat că partidul nu e interesat de o altă coaliție. ”PSD este cle mai mare partid din România și a câștigat alegerile”, a punctat el.

 

Sorin Grindeanu a criticat și el actuala administrație a lui Dominic Fritz. ”Situația de la Colterm nu e una simplă. Acea amendpă de 25 de milioane de euro venită peste datoriile pe care Colterm le are nu face decât să să înrăutățească mai mult situația. De aceea amendă e responsabilă în primul rând actuala administrație. Pasatul acesta de vină de data aceasta nu prea își are sensul. Când am fost noi la guvernare, PSD a plătit sumele necesare pentru plata certificatelor verzi. Am văzut ce a spus domnul Cîțu că Timișoara se poate descurca singură. E o afirmația care nu-și are rostul. Eu aș vrea ca cei care au fost aleși democratic să  își intre în pielea de administratori ai județului. Ping-pongul între ei doi nu face bine timișorenilor. Noi vom sprijini orice inițiativă pentru Timiș și Timișoara”, a spus Grindeanu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ