Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat titlul de campioană europeană universitară, după competiția organizată la Lodz, în Polonia. dacă majoritatea echipelor au la aceste compeitții jucători care evoluează maximum în ligi terțe, formația din România a avut și jucători de Liga 2, de la Ripensia.

De altfel, Ripensia a putut să lase trei jucători care în mod normal trebuiau să se pregătească alături de colegii lor în baza parteneriatului cu UVT. Au jucat la competiția universitară de la Ripensia Cosmin Gladun, Răzvan Morariu și Alexandru Piftor, plus Claudiu Matiș, pe care roș-galbenii vor să-l împrumute. În grupe, UVT a jucat două partide. A trecut cu  2-0 de Universitatea de Economie și Comerț din Ucraina și cu 1-0 cu Universitatea din Tubingen, Germania. În sferturi, UVT a câștigat la scorul de 3-0 cu Universitatea Economică din Norvegia, iar în semifinale, cu 3-1 în fața Universității din Split.

În finală, s-a trecut la loviturile de departajare, iar UVT a triumfat cu 10-9 în fața echipei pe care a învins-o și în primul meci Universitatea de Economie și Comerț din Kiev. Pe lângă ripensiști, au mai jucat: Octavian Popescu, Mihai Olariu, Florin Olariu, Angelo Olteanu, Raul Popa, Filip Andrei, Vasilică Bizău, Emanuel Pătrașcu, David Hotca, Alexandru Contescu, Raul Văzrzau, Ionuț Gașpar, Ionuț Vucea, Denis Hotca, Cristian Bîrzoi, Marco Giuricici, Răzvan Pițigoi, Mircea Stupu și Sinișa Sporin.

La Campionatul European Universitar este obligatoriu ca toți jucătorii să fie studenți.

foto: facebook.com/csuuvtfotbal

LĂSAȚI UN MESAJ