Așa cum era de așteptat în context electoral, Dominic Fritz revine cu ideea că redă patrimoniul timișorenilor. Asta în contextul în care vila de pe Bulevardul C. D. Loga numărul 52 nu a fost evacuată nici aucm, deși Fritz s-a lăudat din septembrie cu evacuarea.

Casa care acum e a cetățeanului de enine romă Momiță Bona e în continuare locuită de familia respectivă, iar primăria se judecă acum pentru a-i evacua. Un termen viitor e abia în iunie. Între timp, pe strada Cezar, care nici măcar nu mai apare pe unele aplicații de tip Google Maps, edilul intenționează să evacueze ceea ce au pus două familii de romi acolo (fiecare are o parte a locuințelor de o latură), Cârpaci și Stancu. Sunt vizate două clădiri, trei alei, doiă garduri de zidărie, o poartă de acces și un gard frontal. Decizia va fi comunicată de un executor, iar familiile au dreptul să conteste dispoziția de demolare în instanță.

Fritz se laudă că e e erou. ”Cu fiecare nou caz de recuperare a terenurilor orașului vedem dimensiunea halucinantă a acestei caracatițe care a acaparat Timișoara timp de decenii. Este absolut revoltător faptul că nimeni nu a avut curaj să pună piciorul în prag și să oprească aceste furturi din bunurile timișorenilor. Practic, în acest caz, clanurile au construit direct pe o stradă și au închis accesul timișorenilor pe aici, posibil la mica înțelegere cu fosta administrație locală. Strada publică a devenit curtea lor. Vremurile în care patrimoniul Timișoarei era prădat cu complicitatea administrației au trecut. Teren cu teren, vilă cu vilă recuperăm ce e al timișorenilor”, spune edilul.

El compară situația cu artera ce lega bulevardul cu intrare de lângă Vila International de situația din spatele Clinici ORL. ”Nu e prima luptă câștigată cu aceste clanuri. Acum 2 ani, ne-au blocat accesul la șantierul noii Clinici ORL de lângă Parcul Copiilor și ne-au cerut 200.000 euro. Am câștigat în instanță și acum suntem pe ultima sută de metri cu noua clinică ORL. Nu ne lăsăm intimidați de tertipurile juridice și agresivitatea acestor clanuri. Lupta pentru patrimoniu nu este doar una pentru demnitatea orașului, ci îmbunătățește calitatea vieții a timișorenilor în moduri foarte concrete”, mai spune Fritz.

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu, ce stă în zonă, anunță însă că primarul aberează. ” O prezentare falsă ce trebuie lamurită pentru cei care nu cunosc Timișoara! Încă din anii 1950 exista actuala configurație a acestei străzi (Cezar), o alee de fapt, ce a figurat întotdeauna doar pe hârtie! Aleea de 20 m a fost modificată prin anii ’50 de către Miliția județului Timiș. Sediul Militiei era chiar în clădirea de pe Loga nr 38, cea cu gardul în discuție. Ce clanuri erau pe-atunci? Dacă tot reveniți la starea inițială, demolați și cealaltă construcție ilegală făcută la repezeală și în dispreț de Internele de atunci. Asadar, realitatea nu are nicio legătură cu afirmațiile lui D.Fritz! Nu putem accepta campanie electorală bazată pe neadevăruri!”, a postat acesta pe pagina sa de Facebook.

Cel mai probabil, cazul va ajunge în instanță și va mai dura mult timp până vom afla cine are dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ