Există plângeri la DNA, deocamdată fără începerea urmăriri penale nominale, despre deciziile luate la Colterm, de a nu achiziționa certificatele de mediu și de scoatere a bunurilor de sub sechestru. Conform statului USRPLUS, dacă Ruben Lațcău va fi plasat sub urmărire penală, el ar trebui să-și dea demisia din funcții

Pentru a acoperi problemele, el și partidul postează lucruri din conferința de presă de vineri. Astfel, useriștii se laudă că au crescut investițiile și au redus cheltuielile de funcționare. ”Anul acesta Primăria Timișoara va ajunge, cel puțin la suma de 80 de milioane de euro, adică 400 de milioane de lei, bani pe care efectiv îi investește în oraș. E foarte important să înțelegem că acești bani sunt bani pe care i-am prioritizat reducând cheltuielile de funcționare. Atunci când eram în opoziție spuneam că pentru fiecare leu pe care primăria îl investește în oraș se cheltuiau 9 lei pe funcționarea aparatului primăriei. În acest moment am redus foarte puternic acest decalaj și acesta este singurul mod în care lucrurile se pot face”, spune Lațcău.

Useriștii spun c îau o absorbție de fonduri europene cu  de 25% anul acesta, iar față de administrația Robu, de când au prelua puterea, au stau mai bine cu 24%. ”Avem o creștere consistentă a absorbției fondurilor europene, suntem undeva la 25%, nu pare poate o cifră foarte mare, dar când eu am devenit viceprimar procentul de absorbție era de 0,2%, iar acum suntem la 25% și sunt încrezător că până la sfârșitul anului putem ajunge în zona 45-50%, pentru ca anul viitor, ultimul an de absorbție pe vechiul program să putem să ajungem la un nivel de 95% din fondurile europene pe care le-am contractat”, mai spune viceprimarul, pentru cine a ”ratat” conferința de vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ