În mijloc de toamnă, Muzeul Satului Bănățean organizează două evenimente. Un simpozion are loc și la Muzeul de Artă, dar și la cel de la Pădurea Verde, și, în plus, timp de două zile, ceaunele vor sfârâii la greu.

Timișoara găzduiește în acest weekend ediția a VIII=a a simpozionului internațional ”Trecut și prezent etnografic”. La comunicările stințiifice participă specialiști din domenoul muzeal, etnologi, dar și cei specializați în protecția și promovarea patrimoniului, deopotrivă din România și Serbia. Sâmbătă, gazdele sunt cei de al Muzeul de Artă, iar duminică, cei de la Muzeul Satului Bănățean.

De asemenea, sâmbătă și duminică se organizează evenimentul ”Banatul interetnic: ateliere gastronomice și expoziții de port în curțile caselor de pe Alea Etniilor din muzeu”. Deschiderea oficială e sâmbătă, la ora 10. La fața locului se va găsi mâncare gătită proaspătă, bănățenește, tot felul de delicii din șpais, dar și produse agricole locale. Nu vor lipsi meșterii populari și firește, nici muzica folclorică.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ