„Perceptorul Gheorghe Cefan din Lugoj a mers acu-s doi ani să scoată în vânzare averea fraţilor Gaşpari din comuna Furliug, care nu voiau să-şi plătească în nici un chip dările. Fraţii Gaşpari s-au împotrivit la licitaţie şi când perceptorul a cerut ajutorul primarului Petru Stiopoane, atunci unul dintre ei a tras focuri de armă, rănind pe un sătean cu numele Ioan Varvara care apoi a şi murit. Sătenii înfuriaţi de cele întâmplate unui om de-al lor au vrut să dee năvală în casa fraţilor Gaşpari, dar au fost împiedicaţi de căpitanul de jandarmi, care sosise la faţa locului între timp. Şi aşa fraţii Gaşpari n-au mâncat bătaie.

Tribunalul judecând acum procesul acestor întâmplări, a osândit pe unul din fraţii Gaşpari şi anume pe Paul, la 8 ani de închisoare, pe celălalt cu numele Artur la 2 luni, iar pe primar la un an şi jumătate, subt cuvânt că el ar fi aţâţat pe săteni împotriva moşierilor Gaşpari.

Împotriva hotărârii tribunalului s-a declarat de către toate părţile recurs”. [„Lumea şi Ţara”, Anul IV, nr.8, Cluj, 23 februarie 1936].

LĂSAȚI UN MESAJ