DISTRIBUIȚI

Două veacuri de cochetărie vor putea fi admirate de miercuri, la Muzeul Banatului, în perioada sărbătorilor. Vernisajul pentru „Muze la Muzeu” va fi organizat miercuri după-amiaza, iar expoziția reunește mai multe piese din colecții private.

Expoziția, din mansarda B a Bastionului Theresia, reunește o sumedenie de piese și accesorii vestimentare din Compartimentului de Arte Vizuale de la Muzeul Național al Banatului,  dar și din colecția privată a Gabrielei Ciucă, femeie de afaceri timișoreană, totodată om de cultură, președintele asociației ¨Dialoguri Contemporane¨ și președintele fondator ¨Lions Club Diamond¨ Timișoara. Vizitatorii vor putea vedea cum se îmbrăcau femeile la finalul perioadei dominației Imperiului Austro-Ungar, în timpul celor două războaie mondiale, dar și după instaurarea comunismului.

Moda din Banat în secolul al XX-lea este prezentată din donațiile făcute de profesoara Pia Brînzeu, Liana Oteșteanu, profesoara Maria Țenchea, profesoara Ileana Pintilie-Teleagă și inginerul Petru Teleagă, Ligia Elisabeta Costin, Dana Stancovici, avocat Santuzza Olariu, Annie Hammer, pianista Aurora Dumbravă, medicul Raluca Cosoroabă și Ligia Jicman, maestru internațional de șah. Expoziția reunește epste 100 de ținute, pălării, desuuri, pantofi, accesorii, bijuterii contemporane din patrimoniul MNaB și din colecția privată a Gabrielei Ciucă, precum și 20 de coliere semnate Camelia Oszlanszky.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 15 decembrie, ora 17. Cu această ocazie se va lansa o carte despre familiile nobiliare și mai multe femei puternice din Bana,t semnată de Adrian Blaj și prezentat de Pia Brînzeu. Totul, pe fundalul acordurilro celor de la „Incanto Quartetto”. La vernisaj pot intra doar cei vaccinați anticovid, care au trecut prin boală în ultimele șase luni sau care s-au testat. De asemenea, masca va fi obligatorie.

Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 10-18, până la data de 4 ianuarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ