DISTRIBUIȚI

PNL Timiș vrea să scape de consilierul local Raul Ambruș, pe care l-a exclus din partid în urmă cu mai multe luni. În acest sens, partidul condus de Alin Nica a făcut demersuri al Instituția Prefectului Timiș, însă lucrurile par complicate, deoarece totul s-a ”blocat” în procedura de contestare din forurile liberale.

Ca să reamintim, Raul Ambruș a intrat în Consiliul Local Timișoara la primul mandat, în 2020. Politicianul originar din Lugoj, unde tatăl său a fost mereu perdant cu liberalii în fața pesediștilor lui Boldea, a intrat în conflict cu Alin Nica în vara anului trecut. Ambruș a candidat la șefia PNL Timișoara, iar alegerile au fost cu scandal. Ele s-au și repetat, iar învingător a ieșit Cosmin Tabără, după ce mai mulți electori au fost șterși de pe liste. Nica spune că motivul e că erau persoane din Lugoj, Ambruș spune că aveau drept de vot, deoarece fie lucrau, fie locuiau în Timișoara la moentul alegerilor.

De atunci, Ambruș a devenit ”votul numărul 14”, adică cel cu care USRPLUS a făcut majoritatea simplă în CLT, cle puțin până la ruptura cu Andrei Meșter. Firește, asta nu a făcut decât să escaladeze ruptura cu Nica și Dănuț Groza. Partidul l-a exclus pe Raul Ambruș din toamnă, pe plan local, iar în martie 2022, Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL, de la București, a aprobat decizia celor din Timiș. Ei bine, de aici lucrurile încep să ia o turnură de tip Caragiale. PNL a cerut prefecturii să ratifice eliberarea din mandatul de consilier local a lui Ambruș.

Timișplus a avut informații despre această adresă trimisă de PNL Timiș Instituției Prefectului Timiș și a cerut confirmări. Acestea au venit, atât de la Prefectura Timiș, cât și PNL Timiș. Pe scurt, COA de la București a menținut decizia forurilor județene de a-l exclude pe Raul Ambruș. Or, PNL i-a cerut prefecturii să facă demersuri pentru ca mandatul consilierului local să înceteze. Prefectura condusă de Mihai Ritivoiu a cerut partidului să facă dovada că s-au epuizat căile interne de atac al deciziei de excludere.

De aici povestea devine și mai interesantă. PNL Timiș a întrebat la COA București dacă Ambruș a făcut contestație la excludere. Din sediul de pe Modrogan s-a răspuns că nu există nimic. Prefectura i-a solicitat și lui Ambruș un răspuns. Politicianul, reprezentat de cunoscutul avocat Cristian Clipa, a trimis răspuns. Ei bine, Clipa a trimis prefecturii că a trimis, mai întâi clasic, prin Poștă, o contestație, document returnat însă la expeditor, tot prin Poșta Română. Ulterior, s-a transmis prin mail, iar Clipa a trimis print-screen cu dovadă la Instituția Prefectului Timiș.

Ei bine, astfel, se pare că această contestație a devenit o adevărată ”scrisoare pierdută”, demnă de Caragiale. Prefectura Timiș a răspuns PNL că procedura nu este finalizată, nici măcar pe cale internă, iar astfel, nu poate fi semnat vreun mandat de încetare a calității de consilier local pentru Ambruș. Mai mult decât atât, după epuizarea căilor de atac interne, urmează contestația în justiție. Ceea ce înseamnă mult timp, iar Ambruș o mai poate ”întinde” cât mai mult până la alegerile din 2024. Iar Alin Nica poate să se enerveze că nu a scăpat de aliatul USR așa repede ca de consilierii județeni Călin Roman și Alin Popoviciu.

Altfel, Ambruș se laudă prin comunicate că Platforma Liberal Conservatoare are tot mai filiale locale, fără a le și nominaliza însă. De asemenea, la ultimele evenimente ”electorale” interne nu s-a chemat presa. La cel mai recent, s-au chemat doar ziariști de la publicații care scriu „frumos” despre Raul Ambruș. Ceea ce nici măcar Alin Nica sau Dănuț Groza, pe care Ambruș îi tot critică, nu au făcut, fiind greu să te cobori la un asemenea nivel de ridicol și penibil.

LĂSAȚI UN MESAJ