DISTRIBUIȚI

În contextul pandemiei de coronavirus, în perioada 25-29 septembrie, cursurile se suspendă în școlile în care sunt organizate secții de votare. Nu vor fi însă zile de vacanță, deoarece se va preda online. În Timișoara, se suspendă, în aceeași perioadă, și patru linii de transport școlar.

Pentru vineri, luni și marți, cursurile se vor preda online. Cadrele didactice vor face asta de acasă. ”Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare, se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem online. Cadrele didactice nu vor fi prezente în unitățile de învățământ  desemnate secții de votare, activitatea de predare desfășurându-se online, de la domiciliu. Această decizie a fost aprobată de Ministerul Educației și Cercetării prin ordinul nr. 5617/23.09.2020, în urma Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 46/2020”, anunță inspectorul școlar general Marin Popescu.

În școlile unde nu sunt secții de vot, se va preda ca și până la data de 25 septembrie, în scenariul în care se afla respectiva unitate de învățământ. ”În unitățile de învățământ în care nu sunt organizate secții de votare, cursurile nu sunt suspendate și se vor organiza în conformitate cu scenariile aprobate de Comitetul județean pentru situații de urgență”, mai transmit cei de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

În acest context, Societatea de Transport Public Timișoara anunță că în perioada 25-29 septembrie vor fi linii de microbuze pentru elevi suspendate. Iată care sunt acestea:

S9 – Calea Şagului – Liceul Teoretic Grigore Moisil – Liceul Vlad Tepeş;

S12 – Aleea Ghirodei –str. Virgil Economu– Liceul J.L. Calderon – Liceul W. Shakespeare;

S13 – Cartier Aeroport – Pădurea Verde – Liceul de Arte Plastice– Liceul Energetic – Şcoala Gimnaziala Nr 16;

S15 – Balta Verde – Calea Aradului – Calea Lipovei – Liceul de Arte Plastice– Liceul Energetic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ