Încheiem anul 2023 fără a inaugura măcar acum la final o sală de spectacole decentă, astfel că nu am putut avea mari concerte indoor, deși am fost capitală europeană a culturii. Cei de la Cinema Timiș ne invită să ne ”consolăm” cu un film al concertelor lui André Rieu’ și al turneului mondial al cântăreței Beyoncé.

Andre Rieu are mare succes în România și, anual, concertează la Cluj Napoca și București. La Timișoara deocamdată nu a venit, pentru că nu avem o sală de spectacole decentă, de o capacitate mai mare. Reamintim, ni se tot promite o polivalentă de 16.000 de locuri de peste un deceniu. De asemenea, Universitatea Politehnica și primăria aveau proiectul de sală de 3000 de locuri, pe strada Aurel Păunescu Podeanu. Municipalitatea a ieșit de doi ani din asociere, iar UPT nu pare prea entuziasmată să organizeze o nouă licitație, căci urltima firmă, ce a reușit să termine acoperișul, dar nu și ușa, a intrat în insolvență și faliment. Așadar, ne consolăm cu filme și cu speranța că, într-o zi, dirijorul și violonisutl olandez va concerta și în capitala Banatului.

Sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 17 la Cinema Timiș va fi filmul concertului André Rieu’s White Christmas (Crăciunul alb al lui Andre Rieu). „Cinema Timiș este un spațiu gândit atât pentru proiecții cinematografice, cât și pentru concerte. Săptămâna trecută am găzduit aici primul eveniment muzical internațional de la redeschidere: concertul renumitului chitarist suedez José González, în cadrul programului „Timișoara 2023 la nesfârșit”. Sperăm ca în viitor să putem aduce tot mai mulți artiști de acest calibru pe scenă, dar între timp ne bucurăm să oferim publicului din Timișoara ocazia de a-i vedea pe marele ecran, printr-o serie de filme pornind de la concerte iconice, proiectate în exclusivitate în orașul nostru, în același timp cu alte cinematografe selecționate din România și din întreaga lume”, spune Ioana dragomirescu, ce coordonează cinematografele.

Ceremonia de înnchidere ne-a adus concerte cât de cât cu artiști de renume, rpecum Katie Melua și Jessie J, cea mai celebră cântărețaă venită cu acest prilej în Banat. Însă mai mult de atât nu putem visa. De aceea, săpătmâna viitoar,e în 21 decembrie, tot la Cinema Timiș se va proiecta ”Renaissance: A film by Beyoncé” (Renaștere: un film de Beyoncé), despre cel mai recent turneu mondial al artistei americane. Un bilet la filmul cu concertele lui Rieu costă 40 de lei, iar pentru cel cu Beyoncé, 50 de lei. Biletele se găsesc pe www.cinematimis-tm.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ