DISTRIBUIȚI

Luna iulie va fi dedicată jazzului în Banat, iar înainte de celebrul festival de la Gărâna și de JazzTM, la începutul săptămânii vitoare, timp de două zile, vor avea loc evenimentele din Seria STiLL LiVE. Pe scenă vor fi Ralph Alessi, Louis Sclavis și Lucian Ban. 

În 5 și 6 iulie, cei trei vor susține solo-uri, dou-uri și trio-uri, la evenimentul organizat pe strada Vasile Alecsandri. ”Nimeni dintre noi acum un an și jumătate nu și-ar fi închipuit imensa provocare și pierderile umane pe care pandemia le va aduce întregii omeniri. Pentru comunitatea noastra a muzicienilor si artistilor in general, pandemia a însemnat o criza majoră deoarece concertele, turneele, spectacolele s-au oprit și totul a fost pus în stand by. Pentru mine personal STILL LIVE! reprezinta ocazia primului concert in fata unei audiente live în mai mult de 14 luni, și mai ales speranta unui nou început. Iar dacă jazz-ul ne poate învăța ceva este tocmai aceasta rezilienta extraordinara in fata provocarilor, aceasta celebrare a libertății prin improvizatie. Mă simt norocos că pot să cânt din nou live cu doi prieteni și maeștri ai genului, Louis Sclavis si Ralph Alessi”, spune celebrul pianist newyorkez de origine română Lucian Ban (foto).

Louis Sclavis este un renumit clarinetist francez, în timp ce Ralph Alessi este un celebru trompetist american. Sub umbrela ”Moving Forward”, în cele două zile de eveniment, după recitaluri vor fi dialoguri cu muzicienii și invitații lor, moderate de Andrei Tarnea. Concertele vor avea loc în curtea sediului Centrului de Proiecte al primăriei, situat pe Vasile Alecsandri, în clădirea fostei cancelarii de război. STILL LIVE !  este un eveniment JAZZ UPDATES co-produs împreuna cu Primăria Municipiului Timișoara si este parte din initiativa JAZZED UP Banat 2021, care include și festivalul de la Gărâna, dar și JazzTM.

Iată programul:

Program:

𝟱 𝗜𝗨𝗟𝗜𝗘 | 𝟭𝟵:𝟯𝟬𝗵

act 1. Lucian Ban, solo piano
act 2. Louis Sclavis, solo bass clarinet
act 3. Ban / Sclavis duo

𝟲 𝗜𝗨𝗟𝗜𝗘 | 𝟭𝟵:𝟯𝟬𝗵

act 1. Alessi / Sclavis DUO
act 2. Ban / Alessi DUO
act 3. Sclavis / Ban / Alessi TRIO
act 4. Post Concert Talk: Moving Forward: “Jazz as Cultural Practice in Post Pandemic Times”, moderator Andrei Țarnea
foto: lucianban.com

LĂSAȚI UN MESAJ