DISTRIBUIȚI

Noul manager oficial al ASU Poli, Dan Alexa, a fost prezentat deja la formația timișoreană. ”Chirurgul” a spus că el a venit spre club cu această propunere și spune că bugetul salarii al alb-violeților va fi asigura de un prieten de-al lui. Alexa recunoaște că nu va mai dura mult până va fi din nou antrenor. dar deocamdată trebuie să ajute brandul Poli. Altfel, la club a venit Claudiu Pamfile, care e ca și semnat, dar a plecat alt jucător.

Alexa spune cum au fost discuțiile cu clubul, inițiate de el. ”Sunt noul manager al lui Poli. Am venit într-un moment greu al clubului. Îmi doresc foarte să reușim să facem performanță. Ne dorim foarte mult să facem performanță, am încredere că se poate. Vom fi priviți altfel, astfel că toată lumea ne va percepe așa cum merităm, dar pentru asta trebuie rezultate. A fost inițiativa mea. De prima dată când am discutat cu acești oameni, mi-am dat seama că sunt foarte pasionați, au o iubire pură față de Poli. Poli este echipa comunității, a tuturor. Lumea are foame de performanță, mereu mă întreabă lumea pe stradă când o să o mai vadă pe Poli la nivel ridicat. Poli este un fenomen de masă, iar lumea era fericită când se umplea stadionul”, a spus Dan Alexa.

”Chirurgul” nu ascunde că nu vrea să nu fie antrenor prea mult timp, deoarece la alb-violeți nu a venit în această postură. ”Acesta este drumul pe care l-am ales. Lucrurile sunt foarte clare. Am venit motivat foarte tare că pot să ajut. În momentul acesta pot să o fac ca manager. Poli are un antrenor pe care îl apreciez foarte mult, care a venit într-un moment greu, cu rezultate foarte bune. Este un moment în care trebuie să ajut echipa. Dar normal că voi fi din nou antrenor în viitor. Normal că drumul meu în viață este să antrenez. Dar pentru Poli în momentul de față este important să ajut din această postură”, a mai spus Alexa.

Un prieten de-al lui Alexa ar fi investitorul. Este vorba despre un caransebeșean, cu care fotbalistul se cunoaște din copilărie, care acum locuiește în București. Din banii dați de acest sponsor se vor achita salariile din club, inclusiv cu taxele aferente la stat. Afaceristul va urma să se prezinte și singur. ”Este un prieten de-al meu din copilărie, născut la Caransebeș. Momentan locuiește în București. Este un fan de-al lui Poli, am avut puterea de-al convinge. El vine cu tot ce ține de salarii la jucători și staff, taxele la stat. Bugetul de salarii a crescut anul acesta cu 20%, e normal. Îmi doresc foarte mult să aducem trei-patru jucători. Echipa stă bine din acest punct de vedere. E un nucleu de jucători importanți, care au dus greul, dar la nivelul lotului mai trebuie întăriri, pentru că va fi un campionat foarte greu. Ne dorim să ne batem la play-off, sper să reușim”, a punctat Alexa.

La prezentare a fost prezent și Octavian Benga, care a recunoscut că situația de la club era dezastruoasă. ”Am ajuns într-o situație critică. Adică echipa și clubul erau ca pe perfuzii, iar perfuziile erau înfundate. Ne bucurăm că a venit un investitor alături de Dan, pentru ca acum să ne deblocăm și să reluăm viața fotbalistică apropiată de profesionalism. Cu siguranță nu se pot face minuni peste noapte. Trebuie să continuăm să ne pregătim, pentru că avem lacune în pregătire. Nu găsim scuze. Revenirea lui Dan lui Dan, cu care eu am o relație de ani de zile. Ne-a creat o emulație. E un om de fotbal, îl cunosc foarte bine. Vorbim aceeași limbă. Deja de pe o zi pe alta s-au rezolvat o grămadă de lucruri”, a spus, franc, Benga.

De altfel, a și venit o primă întărire, acum că are cine achita salariile. Pe postul de fundaș stânga, clubul nu avea niciun jucător care să nu fie o improvizație. A venit Claudiu Pamfile, jucător de 23 de ani care a mai jucat la FC Brașov, AFC Hărman, Hermannstadt și Minaur Baia Mare. Actele nu s-au semnat, dar transferul e ca și făcut. S-a înregistrat însă și o plecare. Alexandru Pop a mers la alt club, acolo unde atacantul va avea un salariu triplu față de cel de la Timișoara.

Problema cea mare e că șansele ca echipa să înceapă campionatul pe Știința sunt minime, deoarece noul protocol medical nu permite ca jocurile să aibă loc pe stadioane unde nu se poate închide accesul. În curtea de al Mecanică trece un drum public, iar legea nu permite să fie închis. ”Din păcate, pe Știința, conform protocolului, nu putem organiza jocuri. Trebuie să vedem. Am înțeles că se discuta adoptarea unui alt protocol. E vorba de zone de acces, de delimitarea spectatorilor. Sunt foarte multe cerințe care se impun. Acum nu știm altă soluție, decât «Dan Păltinișanu». E o situație foarte delicată. Noi sperăm ca noul protocol care se va adopta să ne dea șansa să jucăm pe Știința”, a spus Marius Cociu.

Practic, în oraș există doar două variante pentru Liga 2, cealaltă fiind Stadionul Știința. ”Sunt două soluții: Electrica sau «Dan Păltinișanu». Sigur, «Dan Păltinișanu» este casa noastră. Sigur, ”«Dan Păltinișanu» gol nu ne ajută cu nimic, dar până la urmă, alegi varianta pe care să poți juca. Depinde și de starea gazonului, sunt mulți factori”, a spus Dan Alexa.

LĂSAȚI UN MESAJ