DISTRIBUIȚI

ACS Poli începe meciurile din play-off sâmbătă, iar antrenorul Dan Alexa a adus din nou în discuție problema arbitrajelor. Primul meci va fi acasă, cu Olimpia Satu Mare, iar antrenorul se gândește doar la un start cu victorie. Înainte de aceste meciuri decisive, ”Chirurgul” a amintit din nou de penaltiurile pe care echipa sa nu le-a primit în jocurile oficiale din 2015.

Tehnicianul se așteaptă la meciuri grele pentru echipa sa în play-off, chiar dacă ACS Poli e liderul seriei. ”Sâmbătă începe play-off-ul, sunt zece meciuri contra celor mai bune echipe din seria noastră. Vor fi meciuri tari, am jucat cu fiecare în parte de două ori, cunoaștem destul de bine formațiile ce le vom întâlni. Referitor la Olimpia, pot spune că este o echipă care ne-a pus probleme la meciul de la ea acasă. Sătmărenii au experiență, au jucători care au evoluat în Liga I. Este foarte important să începem acest play-off cu trei puncte, deoarece fiecare victorie are o valoare mai mare. Repet, ne așteaptă meciuri tari și este foarte important să câștigăm sâmbătă”, a declarat Dan Alexa.

În martie, alb-negrii au jucat la Satu Mare și au revenit de acolo doar cu un egal. Antrenorul însă nu gândește că acest meci va fi o revanșă. ”Știam ce meci mă așteaptă la Satu Mare, din punctul meu de vedere a fost un punct câștigat. Ne trebuie cele trei puncte, e important să păstrăm distanța de șase puncte. E important să începem cu dreptul. Trebuie să facem totul ca să câștigăm”, a apreciat tehnicianul.

Chirurgul” a atins din nou subiectu arbitrajelor, înainte de startul jocurilor decisive. ”În general, nu doar la acest meci, îmi doresc să avem arbitraje corecte. Din păcate, nu avem parte de așa ceva. Sigur, sunt arbitri care greșesc, tineri, de perspectivă, eu înțeleg asta. Dar îmi doresc să fie corecți. Într-adevăr, arbitrii sunt suspendați, opriți de la delegări după meciurile noastre, întocmim memorii, dar asta nu ne încălzește cu nimic. Dacă numai în două meciuri se acordau penalty-urile care au fost clare, diferența de puncte era mai mare. E drept, puteam rata și penalty-urile în cauză, dar totuși o lovitură de pedeapsă este un avantaj. Se face o comisie, se analizează, arbitrii sunt opriți de la delegări, se dovedește că au greșit… Parcă deja să primim un penalty a devenit o Fata Morgana pentru noi!, a adăugat Dan Alexa.

Meciul dintre ACS Poli și Olimpia Satu Mare se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe Stadionul „Dan Păltinișanu”.

Anda DELIU
(sursa foto: libertatea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ