Dan Alexa a preluat pe ACS Poli acum un an, după ce s-a lăsat brusc de cariera de jucător. Fostul mijlocaș visează să ajungă un antrenor mare, dar recunoaște că antrenoratul îl solicită 24 de ore din 24, și tocmai de aceea nu ar fi putut fi antrenor-jucător.

Anul trecut, când Alexa a venit la ACS Poli, au fost discuții cum că ”Chirurgul” ar fi putut fi antrenor-jucător la echipa bănățeană, deoarece avea doar 35 de ani și mai putea să facă față în teren. Dan Alexa spune că i-ar fi fost imposibil să se achite de sarcini din această postură. ”Eu am fost un jucător foarte serios, dacă nu mă odihneam, nu aș fi putut să joc fotbal. Eu nu am fost un jucător de talent, ci am avut multă inimă și am fost foarte serios. Din punctul meu de vedere, e imposibil să fii și antrenor și jucător. Antrenoratul e o meserie foarte frumoasă, însă îți ia viața, trebuie să te capacitezi foarte mult din punct de vedere mental”, a declarat antrenorul de la ACS Poli.

Dan Alexa evolua la Anotrthosis Famagusta, în Cipru, când a primit oferta să devină antrenor la ACS Poli. Fostul căpitan de la Poli Timișoara nu a stat pe gânduri și a pus ghetele în cui pentru a deveni antrenor pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Anda DELIU
(sursa foto: www.prosport.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ