DISTRIBUIȚI

 ASU Politehnica a reușit o mutare de imagine puternică. Clubul alb-violet l-a adus pe Dan Alexa manager general, la scurt timp după ce ”Chirurgul” a plecat de la Rapid. Interesant este că Alexa nu va antrena, ci acest lucru va fi făcut în continuare de Octavian Benga. Și mai interesant este că noul manager spune că nu e clubul celor trei suporteri sponsori sau a președintelui Druckeriei.

Alexa a plecat de la Rapid după ce giuleștenii au ratat promovarea în Liga 1. Acum, revine la o echipă, dar nu ca antrenor, ci ca manager general. ”Chirurgul” spune că a ales ASU Poli Timișoara pentru că fenomenul Poli trebuie să revină în top. De precizat că la echipa de Liga 2, situația financiară era foarte dificilă în aceste momente. Cât despre ACS Poli, clubul din Liga 3 traversează demult o chinuitoare insolvență. ”Asta era dorinţa mea, de foarte mult timp, să o facem iarăşi pe Poli mare, cred că Timişoara are nevoie de Poli Timişoara! Lumea e dornică să revadă fotbal la Timişoara şi am spus, de ce nu, să fac tot ce ţine de mine, pentru că, repet, Poli mi-a dat foarte multe satisfacţii. Timişoara mi-a dat foarte multe satisfacţii. Am trăit clipe minunate, locuiesc aici şi cumva mă simt dator să ajut Poli. Mai mult, a fost într-un moment foarte greu al clubului”, a spus Alexa, pentru site-ul clubului.

Noul manager spune că mai e nevoie de niște transferuri la echipă. De asemenea, spune că a adus investitori. Este interesant cine ar fi aceștia. În iarnă, s-a mai adus vorba de noi ”investitori” la club. Aceștia erau băiatul lui Ovidiu Tender, dar și Adrian Buda, apropiat al lui Alexa, membru în Pro România. Buda se cunoaște și cu Octavian Benga, și în acest context, prin iarnă se afla în jurul echipei. Nici el, nici Tender jr nu au însă mulți bani și astfel, nu au avut cum să facă o injecție reală de capital în club. Așadar, rămâne de văzut cine investește acum la club. ”Am reuşit să aduc nişte investitori care pot să asigure salariile şi tot ce ţine de staff, de echipă, ceea ce contează foarte mult în momentul de faţă. O să încercăm să întărim echipa, ca să ne batem undeva în faţă de anul acesta. Din păcate e cam târziu, e singurul impediment”, spune Alexa despre aceste aspecte. La meciul de la Arad dintre UTA și Rapid, în condițiile restricțiilor de acces pe stadioane, Adrian Buda a fost pe stadion. Timișoreanul însoțea echipa Rapid.

Pe lângă faptul că Benga rămâne antrenor, e interesant că Alexa trimite un mesaj cu mult subînțeles. Fostul mijlocaș la închidere spune că ASU Poli nu e clubul lui Dinu Negriu, Cristian Romoniță sau Sașa Moza, adică cei trei suporteri-sponsori care au ținut o conferință de presă în care militau pentru două serii. De asemenea, Alexa spune că nu e nici clubul lui Mihalcea, porecla lui Sebastian Novovic, cel care e președinte al Druckeria, manager de marketing al clubului și șef al departamentului de comunicare. Am vrut să vin manager general pentru că Tavi Benga consider că a făcut o treabă foarte bună şi am încredere în el. O să încerc să reglementez multe lucruri, să ne organizăm pentru a creşte ca şi club. Vreau să fac lumea să înţeleagă că Poli nu este a lui Dinu, Mihalcea, Saşa, Romoniţă, e echipa comunităţii şi lumea trebuie să înţeleagă că e un moment în care se pot face lucruri importante!”, mai spune Alexa. 

E interesant de văzut ce va însemna reglementarea unor lucruri. Unele surse spun că în ultima perioadă, cei trei suporteri-sponsori erau nemulțumiți că Benga spunea că a făcut multe pentru club, în sensul implicării sale și la a aduce sponsori.

Altfel, este al patrulea om, dacă excludem și numărul mare de jucători, care după ce au fost la rivala ACS Poli, ajung la ASU Poli. Aici îi mai enumerăm pe Cosmin Petruescu și Octavian Benga, secunzi la ACS și principali la ASU, dar și pe Ion Timofte, acum consilier al președintelui clubului, Viorel Șerban. Ca jucător, Alexa a evoluat la UMT, Rocar București, Politehnica Timișoara, Universitatea Craiova, Dinamo, Beijing Guoan, Rapid și Anorthosis Famagusta. Le-a antrenat pe ACS Poli, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra și din nou Rapid.

Managerul general va fi prezentat vineri într-o conferință de presă.

foto: https://www.facebook.com/sspolitimisoara/

LĂSAȚI UN MESAJ