Chiar dacă anul capitalei culturale s-a terminat calendaristic, unele evenimente se prelungesc, și este cazul seriei ”Amintiri necesare”, de la Casa Artelor. De joi, la Galeria Pygmalion sunt expuse mai multe tablouri ale pictorului lugojean Viorel Toma.

Expoziția se numește ”Lumină și inspirație” și închdie seria ”Amintiri necesare”. Viorel Toma a decedat în anul 2021, iar expoziția se deschide chiar în săptămâna în care artistul născut în 1944 la Lugoj ar fi împlinit 80 de ani. Artistul a absolvit în 1963 Liceul de Muzică și Arte Plastice, iar apoi, în 1969, Institutul de Arte Plastice „Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca.. A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 1975. De asemenea, a predat timp de două decenii, din 1994, profesor la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Vernisajul expoziției de pictură va fi joi, 18 ianuarie, de la ora 18, la Galeria Pygmalion, de la sediul Direcției Județene pentru Cultură Timiș. Gabriel Kelemen va lua cuvântul vernisaj. Expoziția va sta pe simeze până la 29 februarie 2024.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ