Românii suportă un preț extrem de mare al apei potabile, în timp ce locuitorii din majoritatea statelor europene plătesc sume infime sau nu plătesc deloc apa potabilă.

Constituţia României precizează la art. 34. alin. (1) că „Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantatˮ, iar la alin. (2) „Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publiceˮ.

Pornind de la aceste deziderate, împreună cu președintele UNPR, Gabriel Oprea, senatorul Haralambie Vochițoiu (foto) a inițiat în luna aprilie a acestui an un amendament asupra proiectului Legii Codului fiscal pentru scăderea cotei de TVA la 9% și pentru apa potabilă. Adoptarea unei cote reduse de TVA reprezintă cea mai la îndemână măsură prin care statul român poate interveni pentru scăderea prețului apei.

Tot legat de acest subiect, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat luni, 15 iunie a.c., că reducerea TVA-ului la 9% pentru consumul de apă ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, atât pentru populație cât și pentru mediul economic.

Dacă lucrurile vor decurge așa cum a preconizat ministrul Teodorovici, datorită amendamentului inițiat de senatorul Vochițoiu, de la 1 ianuarie 2016 vom avea TVA redus și pentru apa potabilă, aspect ce se va resimți cu siguranță în buzunarele noastre, ale tuturor.

1 COMENTARIU

  1. Daca Constitutia Romaniei prevede conf.art.34,alin(1)ca”dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat”,iar conf.alin.(2)ca”Statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si sanatatii publice”atunci statul prin instrumentul lui principal(Guvernul)trebuie sa ia masurile necesare atat incat sa excluda t.v.a.-ul la toate produsele alimentare asa cum se procedeaza in tari europene ca Ungaria si Norvegia.Daca considera ca in loc de aceasta masura este mai importanta suplimentarea pensiilor parlamentarilor si alte jonglerii in detrimentul cetateanului obisnuit, sa-si recunoasca incapabilitatea,sa plateasca daunele catre popor pentru o proasta si mincinoasa guvernare,dar sa si emigreze cu bunurile stranse prin hotie oriunde sunt agreati(sa incerce in America Latina).Jos guvernarile antinationale!Jos talharii!Nu lasati sa creasca la umbra trudei voastre fiii de tradatori ai natiunii!Jos golanii!
    Dragi conationali,pentru orice atac la confortul personal,pentru orice ofensa la adresa voastra,aveti dreptul constitutional sa va manifestati,sa protestati,sa dezechilibrati aceste structuri mafiote care v-au gonit copiii pe meleaguri straine pentru ca lor sa le fie mai usor sa subjuge prin minciuna si furt pe cei ramasi neputinciosi in fata buldozerului mafiot.Pe ei,fratilor!

LĂSAȚI UN MESAJ