Primăria anunță că de luni se reia dezinsecția, atât aeriană, cât și terestră. În teorie, căci sunt anunțate ploi la Timișoara, așadar, sunt șanse mari de reprogramare.

Dezinsecția terestră se va face între orele 21-6, iar cea aeriană, de la răsărit până la ora 10, și de la ora 16, la apus. Operațiunile sunt programate în perioada 20-27 mai. La fel ca în anii trecuți, de dezinsecție se ocupă Coral Impex SRL, o firmă din Ploiești. Cetățenii sunt rugați ca în timp ce avionul stropește cu substanțe pentru a distruge larvele și țânțarii, să aibă grijă să nu fie în raza de pulverizare. De asemenea, crescătorii de albine sunt rugați să protejeze stupii de substanțele pulverizate, căci, în caz contrar, primăria și firma nu sunt responsabile de daune. Coral Impex va face dezinsecția cu personal calificat și dotat cu echipamentul de protecței corespunzător.

La dezinsecție se vor folosi următoarele substanțe: Cymina Plus, având substanţa activă Cipermetrina, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, pentru  serviciul de dezinsecţie terestră; Vectobac WG având substanţa activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru serviciul de larvicidare. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Autoritătițile reamintesc că, în conformitate cu legislația în vigoare, persoanele fizice pot fi amendate cu sume între 500 și 1000 de lei, iar cele juridice, cu sume între 1000 și 2500 de lei în situația neefectuării lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie, imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), fără a se lua măsuri de combatere a dăunătorilor din spaţiile proprii.

Autoritățile mai anunță că dezinsecția va fi reprogramată în caz de vreme nefavorabilă, căci nu se poate stropi pe timp de ploaie.

LĂSAȚI UN MESAJ