De mâine, abolvenții de gimnaziu care nu se orientează spre învățământul profesional sau dual încep să completeze fișele de înscriere pentru repartizarea computerizată la liceu. Dintre liceele din Timiș, înainte de contestații, doar Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” are promovabilitate de 100% la Bacalaureat.

Pentru anul școlar 2024-2025, la învățământul de zi sunt 4719 locuri în învățământul liceal alocate pe planul de școlarizare din Timiș, în 189 de clase. Se fac trei clase de Serla, cu 84 de locuri și alte trei, cu același număr de locuri, la Frecvență redusă. Există și 12 clase pentru Seral clasa a XI-a (după finalizarea celor zece ani de școală obligatorie), cu 336 de locuri. Din 11 începe completarea fiselor cu opțiunile pentru licee. Acest lucru va continua până în 19 iulie inclusiv. În 24 iulie se face repartizarea. Media de admitere e cea de la Evaluarea Națională.

De precizat că după primele note de la examenul de Bacalaureat, în Timiș doar Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara are o promovabilitate de 100%. Colegiul Național „C. D. Loga” a avut un singur elev care nu a promovat examenul maturității. De asemenea, niciun liceu din Timiș nu apare pe „lista rușinii”, a liceeelor fără niciun candidat promovat la ”examenul maturității”, publicată de site-ul BacPlus. Datele se mai pot schimba după rezolvarea contestațiilor. Rezultatele finale se publică vineri, 12 iulie.

În învățământul profesional, unde nu e obligatorie susținerea Evaluării Naționale, sunt 911 locuri în Timiș, în 36 de clase. Se va da o probă de admitere doar acolo unde numărul de înscriși depășește numărul de locuri alocate.  În ceea ce privește învățământul special, se creează o clasă la Liceul ”Iris” Timișoara la liceu, cu 12 locuri. În cel profesional vor fi 12 clase, cu 140 de locuri și două clase, de 19 locuri, pentru stagii de practică.

LĂSAȚI UN MESAJ