DISTRIBUIȚI

Asociația Culturală Contrasens îi invită pe timișoreni la două expoziții de artă, care vor putea fi vizitate de mâine, timp de o lună. Expozițiile Europa Wonderland și Body Space: Citizenship and Territories, care pun în discuția legitimitatea actuală a Europei unite, dar abordează și teme precum interacțiunea socială, spațiu sau teritoriu și amploarea granițelor rasiale, sexuale, ideologice și de clasă.

Expozițiile vor fi expuse din 13 octombrie până în 13 noiembrie în Clădirea Garnizoanei Timișoara, clădirea care va adăposti viitorul Muzeu al Revoluției, dar și pe strada Lucian Blaga. Vernisajul va fi marți, la ora 18, la Comenduirea Garnizoanei Timișoara din Piața Libertății. Cele două expoziții reunesc peste 20 de artiști. Europa Wonderland o are ca și curator pe Olivia Nitiș, care este și istoric de artă și cercetător. Vor expune, pe tema actualei identități europene și a așteptărilor cetățenilor, următorii artiști: Cătălin Burcea, Cosmin Haiaș, Delia Popa, Matei Bejenaru, Valeriu Șchiau, Decebal Scriba și  Zoița (Delia Călinescu).

În ceea ce privește Body Space: Citizenship and Territories , pe le are ca și curatoare pe Olinia Nitiș și pe Dana Sarmeș, care este și critic de artă și lector universitar. Expoziția va pune în discuție concepte precum Granița, Teritoriul și Cetățenia, inclusiv în acest context al distanțării sociale. vor expune: Ana Hoffner ex Pruvlovic (AUT), Andreea Cioară (RO), Ardan Özmenoğlu (TU), Ciprian Homorodean (RO), Claudiu Cobilanschi (RO), Elana Katz (DE/USA), Mălina Moncea (RO), Renée Renard (RO), Sandra Sterle (HR), Sarah Daria Muscalu (RO), Sorin Oncu (RO), Veronique Sapin (FR), Xenophon Sachinis (GR.

Accesul la evenimentul de deschidere se va face ținând cont de regulile impuse de perioada de pandemie. Ulterior vernisajului, expozițiile vor putea fi vizitate de marți până duminică inclusiv, între orele 14-20, gratuit. Este necesară programarea prealabilă, în baza unei rezervări, făcută telefonic sau pe www.accontrasens.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ