DISTRIBUIȚI

Elevii se bucură încă de vacanța mai mult decât prelungită dintre Paștele catolic și cel ortodox, dar de miercuri, 5 mai, vor reveni la școală. Scenariile de revenire la cursuri se vor stabili cel mai târziu sâmbătă și, pentru săptămâna următoare revenirii în bănci, la Timișoara sunt șanse săs e itnre în scenariul verde.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș va vota săptămânal scenariile pentru școli și grădinițe, ca și până acum. Se va ține cont de rata de infectare. Comitetul se va reuni pentru a mai ridica sau impune restricții în localități joi, 29 aprilie, dar și sâmbătă, 1 mai. Cel mai probabil, votul se va da sâmbătă. Acum, singurul oraș rămas în scenariul roșu este Gătaia. Timișoara și Lugojul sunt în scenariul galben acum, dar la cum scade incidența la Timișoara, nu e exclus ca săptămâna viitoare să coborăm sub 1,5/1000. ”Cel mai probabil vom merge trei zile în galben. Eu mi-aș dori să mergem pe galben două trei zile. Dacă vom fi în scenariul verde în Timișoara ar fi ceva de vis. Oricum, e îmbucurător ce se întâmplă”, spjune inspectorul școlar general Marin Popescu.

Reamintim, în condițiile legislative actual, în scenairul roșu merg la ore doar elevii din ciclul primar și copii de grădiniță. Restul copiilor învață online. În scenariul galben, li se adaugă elevii de ani terminali în bănci. În scenairul verde, toaăt lumea merge la școală. Așadar, pentru Timișoara și Lugoj, dar și restul orașelor din județ, poate inclusiv Gătaia, elevii din ciclul prima rși clasa a VIII, a XII-a și a XIII-a vor reveni din 5 mai la ore, fizic.

În ceea ce privește vaccinarea cadrelor didactice, sunt 3624 de cdre vaccinate și alte 3000 programate. Procentul vaccinaților e puțin peste 50%.  ”Ritmul este foarte lent în generla pentru cei implicați în învățământul preuniversitar. Nu putem să facem salturi foarte mari. Vrem să avem o campanie de informare, inclusiv pentru elevii de clasa a XII-a și părinți”, spune Marin Popescu.

Procentul se menține și pentru celelalte două categorii de angajați din sistem. Din rândul personalului didactic-auxiliar, s-au vaccinat 900 de persoane din 1700, iar din tândul personalului nedidactic, 7-6 din 1500.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ