SCM Timișoara a intrat și în anul 2022 fără director, la fel cum a funcționat pe tot parcursul anului 2021 și la finalul anului 2020. Mai mult decât atât, pentru ocuparea funcției nu pare să se agite patronul de drept al clubului, primăria.

SCM Timișoara a luat ființă în 2015, după ce Curtea de Conturi a declarat ilegală forma de finanțare prin plata unei cotizații către ONG-urile pe care funcționau echipele orașului de fotbal, baschet, handbal și rugby. S-a creat clubul de drept public, care a avut un singur director cu concurs, Radu Țoancă. Ulterior, pesedistul a plecat prin detașare la clubul similar din Dumbrăvița, iar primarul de la acea vreme, Nicolae Robu, a numit un nou diretor, Vasile Rușeț. Acest director, liberal, a condus clubul din posutra de consilier personal al primarului, astfel că la finalul mandatului lui Robu, și-a pierdut și el funcția.

Acest lucru s-a petrecut la finalul lunii octombrie 2020, când Dominic Fritz a fost înscăunat oficial ca edil. De atunci, clubul a funcționat cu delegarea atribuțiilor de semnătură de director către angajata Alina Botezatu, contabila clubului. Firește, Botezatu nu s-a implicat în deciziile sportive, pentru că nu avea cunoștințele necesare. Între timp, s-au schimbat managerii de secții și s-a constituit, cu greu, un Consiliu de Administrație. Lipsa unui director cu decizii asumate se resimte, însă. În principal, deciziile se iau de către președintele CA-ului, useristul Sorin Șipoș.

De altfel, sub aceste auspicii se și poartă discuțiile pentru bugetul de anul acesta, care aparent, va fi la fel. Trebuie spus că handbalul a decăzut teribil de când s-au tăiat fondurile, iar secția nu a reușit să găsească nicio compensare în privat. Echipa de baschet, cu un buget și mai mic, se descurcă onorabil, iar la rugby, într-un campionatu cu puține echipe și și mai puține valori, reușește să rămâne la ”suprafață”. Clubul are și multe procese pe rol cu foști angajați de pe plan sportiv și șanse mici să nu mai piardă.

Altfel, cu o organigramă suspendată, primăria face concursuri de angajare. Rămâne de văzut când se va face și unul pentru director la SCM, mai ales că nu ar fi deloc mare ”înghesuială”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ