Toamna aceasta, timișorenii vor putea vizita la sfârșit de săptămână două expoziții inedite, dedicate stilului Art Nouveau, la Uzina de Apă de pe Calea Urseni. Programul de vizitare începe sâmbăta aceasta.

Prima dintre expoziții vine la Timișoara cu ocazia unui parteneriat între Aquatim și Institutul național al Patrimoniului. Este vorba despre „Manifestări ale artei totale. Art Nouveau, Szecesszió, Sezession, Jugendstil. Expoziția face o trecere în revistă a programelor de arhitectură apărute în diverse orașe ale României. A doua expoziție este „Fața |ne|obișnuită a Art Nouveau”, și este pregătită de Institutul pentru Protejarea Monumentelor Culturale din Serbia, în contextul în care orașule  anul acesta capitala europeană a culturii. Sunt prezentare clădiri din Subotica, Novi Sad și Belgrad.

Expoziția va fi deschisă în perioada 10 septembrie – 12 noiembrie, pe Calea Urseni, numărul 26. Ziua de vizitare e sâmbătă, între orele 12-17, iar accesul este gratuit. Trebuie spus că Uzina de Apăe  însăți o clădire reprezentativă pentru stilul Secession Industrial. De altfel, grupul de fântâni, clădirea filtrelor și stația de pompare, toate, incluse într-un program de reabilitare, vor constitui viitorul Muzeu al Apei de la Timișoara.

Vernisajul expozițiilor va fi vineri, 9 septembrie, ora 17.

LĂSAȚI UN MESAJ