DISTRIBUIȚI

Crăciunul se apropie, iar dacă de luni, se deschide Târgul de sezon din centrul Timișoarei, de sâmbătă, la Muzeul Satului se deschide Parcul Crăciunului. Organizat în premieră de CJT, parcul va cuprind eo sumedenie de distracții pentru care timișorenii și vizitatorii nu vor trebui să scotă din buzunar niciun leu.

La Parcul Crăciunului, CJT a decis să lase acces gratuit nu doar la cele 10 hectare amenajate, ci și pentru pationar, carusel, trenuleț și mașinuțe. De asemenea, fiind un eveniment gândit mai ales pentru familii, vor exista spectacole de teatru, ateliere de creație, jocuri cu eroii favoriți ai celor mici, precum și un traseu sportiv. Nu vor lipsi nici concertele, atât cu artiști pop, dar și cu interpreți de folclor și călușari, pșus clasicele colinde, dar și sesiuni de muzică puse de DJ. Vor fi și photo cornere pentru fotografii, dar și expoziții foto, iar programul evenimentului cuprinde și două spectacole cu lasere.

Singurul lucru pentru care vizitatorii vor plăti sunt achizițiile de la târgul de sezon. În fiecare duminică, așadar, încă din 5 decembrie se va face o demonstrație de sacrificare a porcului, cu poaman porcului preparată pe loc, plus degustre gratuită. De asemenea, duminica se vor face și ateliere de prerarare tradițională a pâinii în cuptorul de la Muzeul Satului, inclusiv cu o rețetă de la Margina. Târgul va fi deschis de marți până duminică, între orele 11-21, până în 23 decembrie inclusiv. Comercianții de specialități, dulciuri și vin fiert vor fi acolo în zilele săptămânii de la ora 17, iar în weekend, de la ora 15.

Președintele cJT spune că a organizat evenimentul cu gratuități pentru a elimina din spiritul mercantil care a cuprins sărbătorile de iarnă. Va exista însă condiția de acces cu existența certificatului verde. ”Am creat un loc de poveste în care fiecare copil, indiferent de vârstă sau de preocupări, să poată găsi cel puțin o activitate care să îi facă plăcere. Crăciunul ar trebui să fie mai puțin despre consumerism sau goana după cumpărături, deoarece cel mai frumos cadou este timpul petrecut alături de cei dragi. În Parcul Crăciunului vom făuri amintiri menite să reunească prieteni și familii”, a spus Alin Nica.

În total, vor fi 17 zile de Parc al Crăciunului. Pentru eveniment lucrează toate instituțiile de cultură din subordinea CJT: Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, alături de Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”. De asemenea, în organizare sunt implicate și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, împreună cu Centrul Multifuncțional Bastion și Biroul de Cultură al Consiliului Județean Timiș.

foto: europafm.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ