Conacul Mocioni urmează să fie complet refăcut anul acesta, iar în perioada aceasta, locul e promovat și cu o expoziție. Aceasta vine vineri la Timișoara, după o perioadă în Islanda.

Timp de trei săptămâni, expoziția a stat la Reykjavik, iar de vineri, ea va putea fi vizitată la Centrul Multifuncțional Bastion. Expozițai „Heritage of the past-Future of the Community”, cuprinde lucrări de fotografie, cianotipie, pictură, grafică și artă digitală realizate de artiștii români Andrada Damianovskaia, Corina Nani, Renée Renard, Saint Machine, Sorin Scurtulescu și Ana-Maria Szollosi, alături de Sara Björg și Rebekka Ashley, ultimii din Islanda. Curatorii sunt Alexandru Babusceac și Odda Júlía Snorradóttir, iar vernisajul e vineri, ora 17.

Altfel, la Foeni se muncește în continuare, și nu doar la conacul în sine. artiștii români Analisa Radu și Flavius Roua, alături de artistul islandez Úlfur Logason  decorează fațadele de la primărie, școală și grădiniță. Rezidența artistică e în completarea lucrării făcute de Corina Nani „Conacul Mocioni între trecut și viitor”, lucrare de pe un perete de la stația de autobuz.

Conacul se reabilitează cu fonduri norvegiein, prin Programul Ro-Cultura, implementat de CJT, alături de partenerii Asociația Miltonia și North Consulting ehf. din Islanda. Expoziția de la Bastion va sta pe simeze până la 10 mai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ