DISTRIBUIȚI

De vineri, la Timișoara va avea loc o expoziție de artă contemporană. ”Oasis. Green Identity” este organizată de grupul Avantpost și va fi expusă la Stațiunea Tinerilor Naturaliști, de pe strada Rozelor, din cartierul Crișan.

Expoziția e organizată în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și cu Asociația Timișoara 2021. Curatoarea este Maria Orosan-Telea, iar lucrăriel sunt realizate de artiști din Timișoara în colaborare cu reprezentanți ai Platformei MQ18 Kunstplatz München și ai Colectivului Invisible Flock Leeds. Expoziția are vernisajul la data de 17 septembrie, ora 18, și va sta pe simeze în grădina urbană până la data de 17 octombrie. În această lună, la locația din cartierul Crișan vor avea loc  întâlniril dintre artiști și public, prin weekenduri de picnic și artă, tururi ghidate, prezentări, ateliere și artist talks / walk. Trebuie spus că spațiul expozițional n același timp parc dendrologic, pădure de salcâmi, grădină urbană, zonă cu iazuri, gospodărie didactică, așadar, o locație minunată penru artă și recreere.

Intenția a fost de a pune în valoare și estul orașului. ”Proiectul problematizează relația dintre mediul antropic și mediul natural, urbanizarea accelerată și adâncirea tot mai mare a dezechilibrului dintre zonele construite și spațiile verzi din interiorul orașelor. Expoziția Oasis. Green Identity își propune să reflecteze asupra acestor aspecte prin prezența unor artiști care lucrează cu spațiul, obiectele și cu tehnologiile new media, ce construiesc discursuri coerente în raport cu locul și situația în care urmează să-și insereze structurile conceptuale și materiale.Intervențiile pun în valoare un areal verde din zona estică a orașului Timișoara, un spațiu surprinzător prin diversitatea tipologiei de peisaje naturale pe care le însumează. Stațiunea Tinerilor Naturaliști aparține Universității de Științe Agricole din Timișoara și este în același timp parc dendrologic, pădure de salcâmi, grădină urbană, zonă cu iazuri, gospodărie didactică”, spune organizatorii.

Expoziția va avea program în fiecare vineri, între orele 14-19, iar sâmbătă și duminică, între orele 1019. Vor fi expuse lucrărilor artiștilor: Grupul Avanpost (Aura Bălănescu, Ciprian Chirileanu, Cosmin Haiaș, 13m10j, Livia Mateiaș, Liliana Mercioiu Popa, Sorin Oncu, Renée Renard, Petrică Ștefan, Bogdan Tomșa, Miki Velciov). Artiști invitați: Andreas Bohnenstengel, Massimo Fiorito, Patricia Lincke / Platforma MQ18 Kunstplatz München (co-curator Narcisa Fluturel) și Colectivul Invisible Flock Leeds (co-curator Catherine Baxendale).

foto: imboiliare.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ