DISTRIBUIȚI

Vineri, 8 martie, la Universitatea Politehnica din Timișaora are loc atelierul Open Education & Science (Educația deschisă și știința). Se poate participa atât fizic, cât și online.

Evenimentul face parte din Open Education Week 2024 (Săptămâna educației deschise) și are ca tematică tematica ”Provocări în știința și educația deschisă / Challenges in Open Science & Education”. Se va discuta mai ales despre cum educașția deschisă poate fi folosită mai ales în mediul universitar și la proiectele de cercetare, dar și, per ansamblul, în domeniul educației. Totul va fi pus în contextul provocărilor actuale, adică Inteligența Artificială, Realitatea virtuală și Tehnologia blockchain.

Se vor face și prezentări despre proiectele europene E³UDRES² și Ent-r-e-novators, dar se va discuta și despre abordări practice despre Open Science (Știința deschisă), rolul Open pedagogies (Pedagogii deschise) și al tehnologiilor emergente, precum și impactul pe care Inteligența Artificială generativă îl are asupra ariei educației deschise.

Sunt invitate să participe atât cadrele didactice, dar și studenții, actorii din domeniul educațional, formatorii IT, dar și cei din departamentele de resurse umane. Atelierul are loc în amfiteatrul K1, din Centrul de Conferințe al UPT, vineri, între orele 11-17. Prezentările vor fi în engleză și se vor primi, în funcție de participare, certificate fizice sau digitale. Înscrierile aici pentru participare online și aici pentru fizică.

Ediția a XI- a a evenimentului e este organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, prin Departamentul de ID/IFR și Educație Digitală împreună cu Alianța de Universități Europene E³UDRES² și proiectul Ent-r-e-novators, cu sprijinul IEEE Romania. După eveniment, prezentările se vor regăsi și pe pe platforma educațională online UniCampus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ