DISTRIBUIȚI

De Ziua Națională în plină pandemie, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara pune în scenă una dintre cele mai reușite opere ale dramaturgiei românești, atât de actuală în contextul electoral, ”o Scrisoare pierdută”. Piesa va putea fi urmărită online.

Spectacolul este o adaptare modernă a piesei, dar cu păstrarea integrală a replicilor. ”«O scrisoare pierdută» de Ziua Națională a României, în Sala Mare, cu gândul la publicul care-l va urmări de acasă, online. «O scrisoare pierdută» este o mostră de umanitate într-un moment când viața este transferată pe on-line, când oamenii se întâlnesc pe Skype, Zoom sau  Whatsapp, iar deciziile par să curgă fie dintr-un soft,  fie dintr-un mediu virtual care a înlocuit supranaturalul. Să jucăm spectacolele din repertoriu în transmisiune directă este o formulă perfect funcțională în această perioadă în care activitatea cu publicul este interzisă. Teatrul Național rămâne activ și implicat chiar și în această perioadă și își îndeplinește misiunea în comunitate, prin faptul că rămâne în permanență conectat la publicul său și, în sens mai larg, la cetățean”, spune managerul teatrului, Ada Hausvater.

Contextul electoral a contat și el în alegerea piesei. ”În foarte scurt timp în România sunt alegeri parlamentare și, mai mult decât atât, pentru că trebuie să înțelegem cu toții până la urmă că avem de asumat zi de zi decizii pe care le urmăm, pe care le respectăm. În fond, povestea rezumată a „Scrisorii pierdute” este exemplul perfect: un mic gest personal, o scrisoare de dragoste ajunsă în mâna opoziției va duce la acceptarea unui compromis copleșitor pentru țară”, mai spune directoarea TNT.

Spectacolul poartă semnătura regizorală a Adei Lupu Hausvater, iar distribuția îi numără pe: Claudia Ieremia, Ion Rizea, Matei Chioariu, Doru Iosif, Romeo Ioan, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Adrian Jivan, Bogdan Spiridon, Andrei Zgăbaia, Ionuţ Iova. Scenografia este semnată de Zsolt Fehervari, costumele au fost alese de Alina Lăţan, muzica îi aparţine lui Tibor Cari, iar light design-ul este conceput de Lucian Moga.

Piesa începe marți la ora 18. Spectacolul poate fi vizionat în live stream pe site-ul www.tntimisoara.com, pe pagina de Facebook   / Teatrul Național Timișoara și pe YouTube.

LĂSAȚI UN MESAJ