Poli Timișoara a pierdut cu 2-1 în deplasare la Minaur Baia Mare, în Dealul Florilor, și șansele de a se mai salva de la retrogradare par tot mai mici. Modul în care s-a jucat în prima repriză, primirea golului doi, dar și nervii de la final scot perfect în evidență criza acută în care se află alb-violeții.

Benga a început cu o echipă din care au lipsit Gîdea și Bîrnoi, și nu a fost o soluție inspirată să joace cu Stojanovic și Oanea în benzi, căci Poli nu a avut aproape nicio acțiune ofensivă toată prima repriză. În minutul 10, maramureșenii au marcat după o cenrare. Jarovic a tirmis cu capul în careu, iar Valmir Berisha a marcat cu capul din 4 metri, în poarta lui denis Moldovan, În minutul 48, după o lovitură liberă bătută de Ignea, Gavra a recentrat la Tudor Călin, care a marcat primul său gol pentru Poli, iar alb-violeții au mai putut avea motive să viseze.

S-a jucat mult timp cu 1-1, dar în minutul 85, Minaur a dat lovitura. Viorel Chinde a trimis de la distanță și l-a învins pe Denis Moldovan, portar luat și pentru că e fratele portarului ”fraților” din Giulești, dar nu prea ”seamănă” cu Horațiu la calități. Conduși, cei de la Poli au avut timp de crize de nervi pe final. Enervat de șicanele lui Jarovic, Bîrnoi a uitat că mai avea un cartonaș și l-a împins ca la luptele de colț de stradă. Arbitrul i-a sancționat pe ambii, dar Bîrnoi a fost eliminat și-l scutește pe Benga de dilema dacă s-l titularizeze etapa viitoare sau nu.

Minaur Baia Mare: Avram – Lazăr, Stoian, Mondragon, Iacob (Ciocan 61′), Dandea, Gneba (Rotar 71′), Ivanovici, Chinde, Berisha (Chitaș 35′), Jarovic

Poli Timișoara: D. Moldovan – D. Radu, Bocșan (cpt.), Porumb, Taub (Gîdea 63’) – Tiihonen, Tud. Călin – Stojanovic (Bîrnoi 74’), Ignea (Marincu 90’), Oanea – Gavra

Poli încearcă să programeze un amical săptămâna viitoare, dar nu e sigur dacă are cu cine. La reluarea Ligii 2, va juca acasă cu Miercurea Ciuc. Echipa e al 8 puncte de formația de pe locul de baraj din Grupa A de play-out, Metaloglobus, care are și un meci în plus de jucat, și la 14 din 15 posibile de formațiile de pe locurile de salvare directă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ