Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au triumfat la primul meci din noua ediție de campionat, la scorul de 85-81 cu CSM Galați. A fost un joc aprig disputat, cu un final foarte fragmentat, în ciuda unui start bun al alb-violeților.

Echipa lui Petricevic a început bine meciul, iar în al doilea minut d ejoc, la 7-0, Florin Nini a cerut deja primul time-out. Galațiul a reușit să se apropie la 17-16 în ultimul minut al sfertului, după coșul lui Ionescu, pentru ca la finalul primelor zece minute să se intre cu 20-16. După 14 minute de joc, Ciotlăuș a adus trupa din Moldova pentru prima dată în avantaj, la 23-25. Bucuria oaspeților nu a durat mult, căci Timișoara a revenit și la 40-31 în câteva minute, însă jocul a fost oscilant, așa cum a și urmat să fie în întregime în timpul reprizei secunde. Ciotlăuș a egalat însă la 44 la pauză.Sfertul al treilea s-a jucat extrem de echilibrat, iar pe parcurs, Galațiul a intrat în penalizare, și, foarte important, au ajuns la patru faulturi și Johnson, și Calenic.

Ambele echipe au luptat mult pentru un prim succes și pe parcursul ”decisivului”. Astfel, finalul a fost fragmentat, cu aruncări libere și cu time-out-uri, cerute de la ambele bănci.Spre final, au fost descalificați cu cinci faulturi Johnson, Calenic și Razdevsek de la oaspeți. Kesar a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 22 de goluri, urmat de Petrescu, 14, Scott-Grayson și Gajic, fiecare cu 11 puncte, Dimitiijevic, cu 9 puncte, Mirkovic, cu 7, Legoșin, cu 6, Schipor, cu 5. Ruffin a dat cele mai multe puncte ale oaspeților, 23.

Dragan Petricevic spune că meciul a fost așa cum l-a anticipat. ”A fost exact pe cât de greu cât eu m-am așteptat să fie. Este primul meci acasă. Întodeauna există – și s-a văzut că echipa, oarecum… Greșeli neprovocate, destul de multe, decizii neinspirate. Am câștigat la fel de bine cum se poate și pierde, după un asemenea meci. Da, am câștigat greu, dar am muncit pentru această victorie. Am condus 37,5 minute din acest meci, Galațiul a condus 1 minut și 10 secunde. Putem vorbi despre un meci greu, despre faptul că Galațiul merită felicitat pentru cum a jucat. Eu eram convins că va juca așa. Mergem mai departe, e primul meci de campionat. Acest meci trebuie să se joace mai ușor dacă terminam prima repriză cum am început”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Florin Nini a precizat că e satisfăcut de ce s-a întâmplat, în contextul dat. ”Pentru mine, un meci foarte bun făcut de băieții mei. Noi nu am avut o perioadă normală de pregătire, am avut un singur meci de verificare. Suntem mult în urmă, din multe puncte de vedere. Pe mine mă bucură faptul că am jucători cu un spirit bun, cu atitudine corectă, suntem un grup bun. Consider că am găsit băieți dispuși să lupte și să crească, efectiv, de la meci la meci. Nu neapărat cei mai buni jucători, dar cu siguranță cei mai buni luptători. Cu trei jucători cu cinci faulturi, între care și conducătorul de joc, nu suntem chiar Abracadabra, drept pentru care mă bucur foarte mult că am ajuns aici. Timișoara e o echipă net superioară. Timișoara a păstrat jucători din sezoanele trecute, s-a văzut omogenitate în relațiile de joc și sunt jucători precum Gajic în special, care știu să decidă momentele importante!, a precizat antrenorul Galațiului.

Runda viitoare, Timișoara are prima deplasare la Laguna București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ