”Urșii” de la Timba se simt bine după prima zi a turneului de promovare, după ce au bătut-o pe Cuza Sport Brăila la scorul de  69-58. Meciul a fost unul echilibrat, cu un ușor avantaj pentru formația din sudul țării în prima repriză, dar apoi, echipa timișoreană a fost de neoprit.

BC Timba a început meciul în formula cu Cuic, Kovacevic, Kovac, Engi și Deconescu. Timișorenii au condus în primele minute, după care Brăila a egalat la 8-8 la jumătatea sfertului, după coșul lui Iliescu. Căpușan i-a adus pe Cuza Sport în avantaj, dar Deconescu a întors soarta în favoarea echipei sale. Totuși, primul sfert s-a terminat cu 18-14 pentru brăileni. Cele două echipe au marcat puțin în sfertul doi, în care Deconescu a dus-o pe Timba pentru scurt timp în avantaj. La pauză, Brăila a intrat cu avansul de 18-15. De la 3 puncte, Cuza a avut procentajul de 25%, față de doar 12% cât au avut bănățenii.

Echilibrul de până atunci s-a schimbat în repriza următoare. Timba a revenit în joc în sfertul trei prin aruncările de la 3 puncte. După 23 de minute de joc, Engi a egalat la 21-21, după care echipa lui Bogdan Murărescu s-a dus spre un avantaj serios. Brăilenii au greșit tot mai mult, iar acest lucru a făcut ca la finalul sfertului trei să se înregistreze cea mai mare diferență, 38-47, după o triță a  lui Dejan Kovacevic. Brăila nu a marcat deloc timp de peste patru minute în sfertul patru, astfel că Timba nu a mai putut fi oprită.

Cel mai bun marcator al Timbei a fost Deconescu, cu 20 de puncte și 10 recuperări, urmat de Kovacevic, cu 16 puncte, Kovac, cu 14 puncte, Engi, cu 12 puncte, și Cuic, cu 7 puncte, 13 recuperări și 10 pase decisive. Movileanu a marcat 15 puncte pentru Brăila, iar Damian, 10.

BC Timba va juca sâmbătă de la ora 17,45, cu Politehnica Iași.

(foto: facebook.com/bctimba)

LĂSAȚI UN MESAJ