DISTRIBUIȚI

SCM Timișoara s-a impus la scorul de 80-78 în meciul cu CSM Galați, primul de la turneul de la Oradea, care deschide campionatul. Alb-violeții au avut parte de un meci foarte strâns și echilibrat, iar echipa lui Dragan Petricevic a avut de transpirat serios pentru prima victorie. 

Meciul a început foarte bine pentru Timișoara, care s-a desprins relativ ușor. Galațiul a venit la turneu fără Florin Nini, infectat cu coronavirus, iar în primul sfert l-a pierdut accidentat pe Konjevic. În timpul primului parțial, moldovenii au reușit să se apropie doar la 15-14 și să se mențină aproape. După primele zece minute, elevii lui Dragan Petricevic au condus cu 24-20. Formația moldovă a preluat conducere în sfertul al doilea și a fost în avantaj până cu două minute înainte de pauza mare, când timișorenii au revenit după punctele marcate de Komatina și Brown. La jumătatea meciului s-a intrat la vestiare cu 43-40.

Reluarea jocului a decurs foarte bine pentru ”lei”, care au reușit din nou să se distanțeze. După ce avantajul bănățenilor a fost și de 14 puncte, CSM-ul a reușit să revină și să reducă din diferență. În sfertul decisiv s-a intrat cu 66-61. jocul a fost unul foarte strâns în ultimele zece minute. După 36 de minute de joc, Bruncevic a egalat la 71-71. Sturanovic i-a adus pe gălățeni în avantaj. Timișoara a revenit însă în cărți și a știut să țină de avantaj în finalul strâns de joc. Pe final, la 80-77, Ciotlăuș a avut trei aruncări libere, dar a ratar două dintre ele.

Brown a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 20 de puncte, urmat de Olah, cu 15, Stallworth, cu 13, Komatina și Gajic, fiecare cu câte 9 puncte, Mirkovic, cu 7, Mijajlovic, cu 4, Dragoste, cu 2 și Mocrițchii, cu 1 puncte. Sturanovic și Bruncevic au marcat câte 14 puncte pentru Galați, iar Hamilton a dat 13.

În cadrul aceluiași turneu, Timișoara va juca mâine de la ora 16 cu CSM Târgu Jiu, într-un meci ce poate fi urmărit doar pe FRB TV.

LĂSAȚI UN MESAJ