La sfârşitul lui mai 2015 se împlinesc 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, prin Decret Regal, de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României. În perioada 25-31 mai 2015, instituţia de învăţământ superior a pregătit mai multe acţiuni – cea mai importantă fiind decernarea titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA Alteţei Sale Principesa Moştenitoare Margareta a României, pe 29 mai. La ceremonie este aşteptat să participe şi Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, care va asista şi la deschiderea oficială a expoziţiei „Banat Agralim” – cea mai mare expoziţie din agricultura de vest a României.

 5366166-mediafax-foto-razvan-chirita„Vrem să acordăm această distincţie Principesei Margareta a României în semn de preţuire pentru întreaga activitate şi pentru implicarea deosebită a Casei Regale – în procesul de democratizare a României şi, în mod deosebit, de susţinere a valorilor tradiţionale româneşti. Satul românesc este elementul principal, sat pe care universitatea noastră îl serveşte”, a spus Paul Pîrşan, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

Şedinţa Consiliului Naţional al Rectorilor va fi organizată în aceeaşi perioadă şi oraşul de pe Bega va deveni gazdă pentru toţi rectorii universităţilor de stat şi private din România.

În cadrul „Banat Agralim”, care va avea loc în perioada 29-31 mai, timişorenii vor avea ocazia de a participa la o expoziţie agroalimentară, una a meşteşugurilor şi una de porturi populare. Este singura expoziţie agricolă organizată de o universitate din ţară.

Alexandru Virgil STOICA
(sursa foto: agriculturaromaneasca.ro, gandul.info)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ