DISTRIBUIȚI

Prima federație de jocuri sportive care a decis să nu mai reia sezonul în curs este Federația Română de Volei. Decizia înghețării vine pe fondul menținerii termenului internațional de 15 mai. În aceste condiții, se știe clasamentul final în campionatele masculine și feminine, iar CSM Lugoj este calificată din nou în Cupa Challenge.

Președintele federației, Gheorghe Vișan, a declarat că a luat decizia are la bază termenul Federației Internaționale de Volei, care cere încheierea competițiilor până în 15 mai, dată rămasă neschimbată de când a izbucnit pandemia de coronavirus. De asemenea, a contat mai mult ca sigur și ce au solicitat cluburile. Din 11 cluburi de prima ligă feminină, opt au cerut înghețarea sezonului. Printre aceste se afla și CSM Lugoj. Anularea turneelor Final Four de Cupa României și implicit, a competiție. Pentru campionate, se va lua în considerare oficial clasamentul la final de sezon regulat, deși începuseră și etapele de play-off și play-out.

În aceste condiții, CSM Lugoj rămâne cu locul 5, cel care automat califică echipă în Cupa Challenge. Va fi a doua participare consecutivă a clubului din Banat, după ce din sezonul 2019-2020. CSM Lugoj a trecut în șaisprezecimi de cehoaicele de la Dukla Liberec, dar au fost eliminate în optimi de THY Istanbul. Voleibalistele clubului din Lugoj mai aveau contracte până la începutul lunii mai.  Deocamdată, clubul e decis să onoreze salariul pentru martie în integralitate și rămâne de văzut ce se va întâmpla cu suma aferentă lunii aprilie.

Tot ce s-a decis pentru Divizia A1 feminin se va aplica și în Divizia A1 masculin. Universitatea Timișoara termină sezonul pe locul 10, ultimul. Totuși, ”studenții” nu vor retrograda, deoarece de la început e sezon s-a decis să nu retrogradeze nicio echipă.

foto. facebook.com/CSM-Lugoj-volei

LĂSAȚI UN MESAJ