Fostul șef al Direcției de Patrimoniu Est din Primăria Municipiului Timișoara, Florin Răvășilă a fost trimis în judecată pentru modul în care a gestionat concesionare cimitirelor din aria sa de conducere. Colegul său de partid, Cosmin Tabără, surprinde însă și spune că nu trebuie uitat că Răvășilă și-a dat singur demisia!

Tabără spune că tocmai el i-a dat un ultimatum, deși erau ambii membri PNL. Răvășilă a fost un apropiat al lui Nicolae Robu, și din șeful Direcției de Patrimoniu Est a ajuns la Poliția Locală, la Resurse Umane, puțin hilar, având în vedere că era tot o instituție d eordine publică. ”Răvășilă a fost singurul director din primărie care a plecat fără scandal. A plecat în urma unei discuții. Tocmai de asta i-am cerut să plece. I-am spus că nu pot lucra cu el, mai ales al Direcția de Patrimoniu, atât timp cât este suspect de corupție. Inițial, i-am dat un termen de șapte zile să plece și a plecat dintr-un post de funcționar public, unde era protejat, la Poliția Locală, la Resurse Umane”, a declarat Tabără, iată, îngăduitor cu Răvășilă.

Potrivit unor stenograme publicate de Pressalert, Răvășilă aranjase cu patronul firmei de pompe funebre din Lugoj care deține și un lanț de rețele de restaurante și un alt om de afacerii ca primii să câștige licitația pentru concesiunea publică a cimitirelor publice Calea Șagului și Rusu Șirianu. Dominic Fritz a și declarat că se analizează serios dacă în viitor nu ar fi mai oportun căa primăria să-și facă o structură și săa dministreze singură cimitirele, asta în timp ce Tabără a militat public pentru concesionarea către mediul privat.

foto: debanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ