Doi dintre deputații de Timiș, ambii aleși din partea PNL, nu au nici până în ziua de azi publicat CV-ul pe site-ul Parlamentului României. Claudiu Chira, între timp devenit deputat neafiliat, dar și Cosmin Șandru, trimis în judecată pentru dare de mită, nu au binevoit ca după mai mult de un an de mandat să-și publice studiile și experiența profesională în mod transparent.

Acest lucru a ieșit la iveală în urma unor articole publicate de Libertatea. După ce cotidianul național a publicat o listă lungă de deputați și senatori care nu și-au publicat CV-urile pe site-ul Parlamentului României, o parte dintre aleșii națiunii s-au conformat și au rectificat situația. Nu este și cazul celor doi deputați de Timiș. Și astăzi, la ora publicării acestui articol, nici Claudiu Chira, nici Cosmin Șandru nu și-au publicat CV-urile. Ei sunt singurii parlamentari de Timiș în această situație și tot ei erau singurii și când Libertatea a publicat ”lista rușinii”, una cu 84 de nume inițiale, rămasă acum la 63 de parlamentari fără curriculum vitae public.

Ales pe listele PNL, Claudiu Chira a devenit deputat neafiliat vreunui partid în prezent, după scandalul din vară de la alegerile interne ale PNL. Chira, fost director al Grădinii Zoologice Timișoara, între altele, a fost în tabăra lui Ludovic Orban, iar la alegerile pentru conducerea organizației din Timișoara, de partea lui Raul Ambruș. Cel mai probabil, dacă Orban și parlamentarii care l-au urmat vor vor un nou partid, care încă nu există scriptic, cel mai probabil, Chira va fi membrul formațiunii. Mai trebuie spus că și Ambruș face o structură pe plan local, o platformă liberal-conservatoare, în general cu figuri ”expirate” politic din PNL. Ambruș spune că va prezenta structura oficial în fața presei când vor fi gata actele, și rămâne de văzut dacă și Chira va apărea în acest peisaj.

În ceea ce-l privește pe Cosmin Șandru, tânărul parlamentar este originar din Caraș-Severin și este căsătorit cu fata afaceristului Dumitru Dinulescu, Oana. A fost la alegerile interne în ”echipa câștigătoare”, care l-a susținut pe Florin Cîțu la nivel național, Alin Nica la nivel județean și pe Cosmin Tabară pentru organizația Timișoara a liberalilor.A ”pierdut” însă în fața lui Ciprian Stoica de la AUR, care i-a înregistrat pe el și Nicolae Bitea când îi propuneau funcții pentru apropiați, doar ca să nu voteze căderea Guvernului Cîțu. Cum AUR a făcut publică înregistrarea cu parlamentarul și fostul director al STPT, cei doi s-au ales cu ceretare penală la DNA, iar pe final de an, procurorii au dispus trimiterea în judecată a celor doi. Șandru s-a suspendat din PNL, dar nu s- gândit să-șidea demisia și din Parlament, în condițiile în care înregistrarea e destul de evidentă.

Altfel, trebui spus că toți ceilalți parlamentari de Timiș au CV-urile publicate pe portarul Parlamentului României, așa cum este și normal și de bun-simț. Este vorba aici de ceilalți opt deptuați de Timiș, Ben-Oni Ardelean, Marilen Pirtea (PNL), Sorin Grindeanu, Alfred Simonis (PSD), Cătălin Drulă, Nicu Fălcoi, Daniel Toda (USRPLUS) și Ciprian Stoica (AUR), precum și de cei patru senatori, Alina Gorghiu (PNL), Eugen Dogariu, Sebastian Răducanu (PSD) și Raoul Trifan (USRPLUS).

Mai spunem că Șandru și Chira sunt pe o listă de parlamentari fără CV pe care o regăsim inclusiv pe Diana Șoșoacoă, aleasă pe lista AUR, dată afară între timp din partid.

 

LĂSAȚI UN MESAJ