Luna noiembrie a început intempestiv la Timișoara, cu percheziții cu mascați inclusiv la studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”. Procurorii îi acuză pe cei veniți din Tunisia că intraseră într-o rețea de trafic de droguri.

Azi dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, sub coordonarea serviciului teritorial DIICOT, au descins la 15 adrese din oraș. Dosarul se referă la o rețea de traficanți de droguri pusă la punct în 2021, formată din cetățeni români, dar și tunisieni, și nu orice fel de cetățeni veniți din nordul Africii, ci studenți la Medicină și Farmacie la UMFT. Ei obișnuiau să vândă droguri de risc și mare risc pentru sume între 100 și 1000 de lei, direct sau prin intermediari.

Conform procurorilor, rețeaua vindea canabis, cocaină, ecstasy, 3-CMC, amfetamină, ketamină, LSD. 15 persoane au fost duse la audieri. Acțiunea de percheziiții a beneficiat de sprijinul polițiștilor din  cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Arad și Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și  jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Situația ”cade” foarte prost pentru universitatea. De joi până duminică se organizează un amplu eveniment, Zilele UMFT, iar joi dimineața este programată chiar deschiderea festivă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ