DISTRIBUIȚI

Numărul despărțirilor din tabăra Ripensiei crește. De data aceasta, este vorba chiar de numărul 7, la despărțirea a șaptea, căpitanul Adrian Popa. Fundașul dreapta era cel mai vechi jucător, prezent la club încă de la reînființare, din 2012, dar președintele spune că nu l-a mai dorit în teren din cauza vârstei.

Originar din județul Brașov, Popa a fost căpitan ani de zile și un simbol al Ripensiei. Era singurul rămas de la reînființare, și, deci, cel cel mai vechi din lot. Președintele a recunoscut că el nu l-a mai dorit. ”Da, ne vom despărți. Adi Popa mai avea contract, dar avea o clauză de reziliere. Decizia a fost a mea și vine în procesul de întinerire a lotului nostru. El în ultimul timp nici nu a mai jucat, erau și alte probleme”, ne-a declarat Dumitru Mihu. Anterior, de la Ripensia plecaseră George Monea, Vlad Chera, Horațiu Moldovan, Mihai Hecsko, Caius Lungu și Andrei Tînc. Alte plecări nu vor fi, ci doar e posibil ca unii tineri să fie împrumutați.

Probabil că despărțirea nu va fi bine primită de fani. În acest sens, Dumitru Mihu e convins și spune că a dorit să-l mai țină pe Popa în club. Totuși, jucătorul face 32 de ani în octombrie și e de înțeles că nu a considerat că e deja vremea retragerii. ”Este un simbol al Ripensiei, dar și noi trebuie să ne facem treaba. I-am propus să rămână în club, fie ca antrenor la Centrul de Copii și Juniori, fie în staff-ul administrativ. El nu a dorit. Probabil dorește să mai joace”, a mai spus Mihu.

În ceea ce privește lotul mult întinerit, Mihu spune că mai e nevoie de trei jucători, fundași centrali și un atacant. ”Avem un lot de 25 de jucători în acet moment, cu tinerii pe i-am adus la prima echipă. Alte echipe de Liga 2 au un lot de 23 de fotbaliști. Mai avem nevoie de trei jucători. Fundași centrali și un atacant. Atât. În rest suntem acoperiți”, a mai spus Mihu De altfel, clubul are în probe un fundaș central sârb, pe Nenad Lalic.

Sâmbătă nu se va juca amicalul programat cu FC Bazoș, întrucât echipa de Liga a V-a nu-și poate testa jucătorii de coronavirus. De aceea, ripensiștii vor avea un joc-școală. Ripensia în schimb a primit rezultatele testării de coronavirus. Niciun jucător sau membru al staff-ului nu a fost pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ