DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a anunțat proiectele câștigătoare pentru o finanțare din bugetul participativ, proiecte implementat anul acesta în premieră. Din milion de lei pus la bătaie se vor face o pisăt de biciclete din Timișoara până la Giarmata, dar și un ”orășel al siguranței” în Lugoj, menit să-i învețe pe cei mici cum să respecte regulile rutiere.

Proiectul depus pentur pista de biciclete se în încadrează în valoarea maximă admisă, de 500.000 de lei. De altfel, pentru pista ce va lega Timișoara de Giarmata, prin Dumbrăvița, s-au dat 4538 de voturi. Alți 431.278 de lei vor merge către Orășelul Siguranței – Mini – Lug, un fel de replică în miniatură a unui orășel, meintă să-i învețe pe cei mici regulile rutiere. Acest proiecta obținut suma de 3.199 de voturi. Perioada de votare a fost între 5-21 iunie, pe site-ul special realizat pentru Bugetul participativ, idee a administratorului public Marian Vasile. S-au dat 11.493 de voturi, iar CJT susține că utilizatorii și-au asumat pe propra răspundere că au domiciliul în Timiș și că au votat o singură dată.

Inițial, s-au înscris 69 de proiecte, dar 16 au fost declarate eligibile de comisia care le-a analziat și au adunat voturi timp de 16 zile. Suma disponibilă a fost de 1 milion de lei. Cele două proiecte alese vor fi incluse în bugetul CJT și vor fi implementate de aparatul de specialitate al instituție, cu sprijinul voluntar al inițiatorilor. CJT spune că își rezervă dreptul de a verifica exacitatea și corectidiunea datelor și informațiilor furnizate, dar și de a modifica proiectele, oentru adaptări tehnice sau financiare.

Instituția analizează ce se va întâmpla cu cei aproape 69.000 de lei ce nu sunt cheltuiți, din totlaul de 1 milion de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ