DISTRIBUIȚI

Miercuri seara, la librăria La Două Bufnițe va avea loc o întâlnire în cadrul căreia se va discuta despre muzica și literatura din Timișoara, sub genericul Arhiva de sunet. Tema centrală va fi muzica pop din urbe.

La discuția din cadrul ”Arhiva de sunet: Muzica și literatură în Timișoara” vor participa scriitorii Adriana Babeți și Radu Pavel Gheo, jurnalistul Paul Breazu, dar și Mihai Lukács, care este regizor de teatru, cercetător, artist și teoretician. Practic, s eva continua un proiect anterior, tot sub genericul ”Arhiva de sunet”, nominalizat în 2021 la Premiile AFCN pentru categoria Activare culturală în spațiul public. De la 18,30, miercuri, la librărie vor fi discuțiile despre reactvivarea memoriei pop locale, mai ales pe aspectele de reprezentare a Timișoarei în muzica locală și modul în care muzica a reacționat la diversele contexte culturale și sociopolitice.

Printre temele abordate, se vor regăsi legătura dintre spațiul urban al Timișoarei de reprezentările lui în muzică, reflectarea straturilor economice în peisajul muzical local și poziționarea artistului în relația cu ele, legătura dintre tehnologia producției muzicale și istoria orașului. Proiectul Arhiva de sunet va mai include două întâlniri cu jurnaliști, critici de muzică, sociologi și muzicieni.De asemenea, se va realiza un seril de tip podcast, cu opt episoade, cu interviuri cu artiști, jurnaliști, comentatori. Se va sonda legătura dintre rolul muzicii în construirea identității culturale a orașului, în contextul istoric.

Interviurile din podcat vor fi realizate de Paul Breazu, Ionuț Dulămiță și Mihai Lukács și vor fi disponibile pe platformele Spotify, Google și Apple Podcasts și YouTube. Participarea la discuția de miercuri se face pe baza certificatului verde, cu îsncriere la adresa contact@ladouabufnite.ro. Evenimentul este un proiect al Centrului Dialectic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ