DISTRIBUIȚI

Pare că nimic în această pandemie nu se mai poate face fără medicii, nici măcar o banală ședință de consiliu local, fără vreun punct legat de pandemia de coronavirus pe ordinea de zi! Medicii Dorel Săndesc și Marius Craina (doar al doilea este și consilier local) au avut un schimb de replici deloc onorant pentru nivelul la care sunt profesional, asta după ce primarul Fritz a avut nepotrivita idee de a chema și oameni din domeniul emdical să vorbească în ședința de consiliu local.

Probabil pentru a tot insista cu carantinarea Timișoarei și prelungirea sa, Fritz, el însuși doar invitat în ședințele de consiliu local, i-a invitat la rândul său pe Dorel Săndesc, din partea Societăți Române de ATI, și pe șeful DSP, Flavius Cioca. Pentru a le vorbi consilieirlor despre veșnicul subiect apocaliptic al bolnavilor de covid-19. În contextul în care tot mai mulți români se plâng de declarațiile inchizitorii ale medicilor, considerați mai nou ”eroi pe frontul covid”, Fritz a considerat oportun să se discute așa ceva și într-o ședință de plen, fără ca aleșii locali să știe ce minunată ”surpriză” vor avea. Din păcate, de la intervenția lui Dorel Săndesc a urmat și un comentariu al consilierului local Pro România, Marius Craina, care l-a înfuriat de-a dreptul pe primul.

Dorel Săndesc a spus că situația paturilor ATI în tot vestul țării e critică. ”Situația rămâne critică. Paturile din zonă sunt ocupate permanent. Cum se eliberează unul, durează foarte puțin până se ocupă, pentru că fiecare spital cu secție ATI are propria linie de așteptare pentru pacienții îngirjiți pe secții. Nu este adevărat că a scăzut numărul de paturi ATI. Timișoara a avut un număr mic de paturi ATI alocat covid când criza a început să ia amploare, iar ATI-ul a fost proactic și a reușit să facă față situației. Din proprie inițiativă am solicitat acele unități mobile, A făcut-o Spitalul de Boli Infecțioase, a făcut-o Spitalul Județean”, a spus Dorel Săndesc, șef de secție la SpitaLul Județean. Dorel Săndesc a vorbit și despre proiectuld e a face o secței aTI modulară, cu containere de ultima generație, în curtea Spitalului Județean, proiect pentru care se va depune finanțare pe POIM.

Ei bine, Săndesc a deschis oricum o cutie a Pandorei, și dacă nu ajungea să se contreze cu Craina! Unitatea mobilă de la Județean a ajuns la Spitalul Municipal, unde aucm stă ca piesă de muzeu, fiind stricată. Dar unitatea mobilă de la Spitalul de Boli Infecțioase a fost și ea stricată, a mers la București la reparat, dar nu a mai venit niciodată înapoi la Timișoara. Sursele bine plasate ale publicației noastre spun că motivul e supărarea lui însuși Raed Arafat, pe declarațiile făcute de directorul spitalului, Cristian Oancea, despre defectarea unității mobile! Cu cele două unități mobile funcționale, azi Timișoara avea 24 de locuri în plus la ATI și nimeni nu spune de ce unitatea reparată nu a mai revenit la Babeș!

Văzând că Dorel Săndesc ridică problema pandemiei, și consilierul local Marius Craina, în trecut director la Spitalul Județean și șef direct al lui Săndesc, a simțit nevoia să aibă o declarație ”năstrușnică” despre Spitalul Premiere, unul la care o secție de bază e tocmai neonatologia, specializarea lui Craina. ”În Timișoara există un spital privat, care are câteva zeci d epaturi. Este ridicat în 2009. Este o unitate care niciodată nu a fos tluată în calcul în lupta împotriva covidului. Luați în calcul unitățile private. Nu este normal ce face domnul Săndesc, care face secții ATI improvizate, cu personale detașat, iar un spital care face doar acte contra cost stă neutilizat. Sunt suficiente maternitățile din Timișoara ca să asigure activitatea de obstetrică-ginegologie din unitatea respectivă”, a spus Craina.

Săndesc ieșise din ședința e consiliu local și a aflat despre acel ”Nu este normal ce face domnu Săndesc” din auzite. Medicul a sărit ca ars la remarca lui Craina, una făcută nu din dorința de a critica. Din respect pentru valoarea cleor doi ca medici, nu vom reproduce și dialogul, ci doar vom rpeciza că Săndesc a intervenit peste consilieri, care votau un proiect despre clubul sportiv, de parcă nu ar fi fost o ședință de consiliu local cu proeicte importante și din alte domenii, ci o conferință de presă, emisune TV sau conferință medicală. Aspect pentru care unii consilieri locali i-au și atras atenția.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ