Disperarea electorală a lui Dominic Fritz își adăugă aproape zi de zi accente tot mai ridicole. În acest sens, Primăria Municipiului Timișoara anunță o ofertă de râsul curcilor: va procesa rapid primele trei cereri de autorizație de construcție depuse la lansarea serviciului online.

Din 29 aprilie, adică din Săptămâna mare, se pto cere autorizații de construcție online, pe portalul unic al primăriei. Primele trei cereri vor fi procesate rapid, fără taxă de urgență. ”Este un nou serviciu digital pe care îl punem la dispoziția timișorenilor și firmelor. Cererile pentru documentațiile de urbanism sunt în topul solicitărilor care se înregistrează la primărie. Ne dorim ca, prin acest nou serviciu, să reducem timpul petrecut la ghișeu și să facem întreg procesul de emitere a autorizațiilor de construire mult mai transparent. Beneficiarii vor ști în orice moment care e stadiul de rezolvare a solicitării lor. Colaborăm cu Ordinul Arhitecților pentru ca noul serviciul să răspundă cerințelor legale ale profesiei și să încurajăm specialiștii să apeleze la el”, spune Fritz.

Desigur, Ordinul Arhitecților, cei care au cheltuit și 350.000 de euro pentru inestetica schelă de zugravi cu roșii și doveleci pe ea, îi fac și acum campanie electorală „pe față” lui Fritz. ”Ordinul Arhitecților filiala Timiș salută intenția și eforturile de digitalizare ale administrației locale și susține activ colaborarea dintre autorități și cetățeni, stimulând implicarea civică și contribuind la crearea unei administrații mai eficiente și mai receptive la nevoile comunității. Credem că îmbunătățirea proceselor administrative reduce birocrația și oferă cetățenilor și profesioniștilor o experiență mai facilă și mai transparentă, o experiență ce necesită, pe lângă înțelegere și adaptare la nou, și o participare constructivă din partea tuturor celor implicați”, subliniază arh. Daniel Tellman, președintele OAR Filiala Timiș.

Pentru sistemul online, planșele trebuie depuse doar în format vectorial.

LĂSAȚI UN MESAJ