DISTRIBUIȚI

Pentru ASU Politehnica, actuala ediție a Ligii 2 s-a terminat demult. Echipa se antrenează zilele acestea, urmând ca la final de săptămână să ia vacanță și să revină la pregătire de la 1 iulie. În aceste condiții, site-ul oficial a prezentat o statistică a sezonului, iar Mircea Axente are cele mai bune cifre.

În campionat, ASU Poli rămâne cu 22 de meciuri jucate până s-a oprit totul din cauza pandemiei. În teren, alb-violeții au câștigat însă 23, deoarece partida din etapa a treia, cu Daco-Getica, s-a anulat, întrucât clubul bucureștean s-a retras din campionat. Astfel, după 22 de meciuri, Politehnica a adunat 32 de puncte, din opt victorii, opt egaluri și șase înfrângeri. După cum se știe, pentru statisticile individuale, se ține cont și de partidele anulate.

În cele 23 de meciuri, doar doi jucători au fost mereu titulari. Vorbim despre experimentatul Mircea Axente, care are și cele mai multe minute jucate, 2069, dar și de juniorul Călin Jurj, care a adunat 2058 de minute. Axente este golgheterul echipei, cu 8 reușite. Alin Ignea și Ioan Mera au fiecare 3 goluri, astfel că cei trei au reușit 14 din cele 20 de goluri ale formației. Alin Manea și Adrian Ungureanu au marcat fiecare 2 goluri, iar Marvin Schieb și Artiom Zabun, câte 1 gol.

Altfel, putem spune că și în acest sezon, ASU Poli a fost mai degrabă o echipă defensivă. A marcat puțin, dar a și primit cele mai puține goluri din campionat, 12. În teren, în alb-violet au jucat 28 de jucători, iar alți șapte fotbaliști au făcut parte din lot fără să fie utilizați.

Au jucat: Rareș Murariu, Mario Contra (portari), Călin Jurj, Cristian Scutaru, Ioan Mera, Ionuț Coadă, Alexandru Cherecheș, Sergiu Popovici (fundași), Raul Vidrăsan, Nicolae Sofran, Denis Radu, Cristian Dros, Alin Manea, Bogdan Vasile, Fabio Trip, Dragoș Săulescu, Dorin Codrea, Alin Ignea, Alexandru Munteanu, Călin Popescu, Adrian Lazăr, Marvin Schieb, Adrian Ungureanu, Sabin Lupu (mijlocași), Mircea Axente, Alexandru Pop, Artiom Zabun, Răzvan Pițigoi (atacanți).

Au făcut parte din lot, fără să joace: Alexandru Borbei, Radu Motreanu, Daniel Pintea, Alexandru Gașpar, Vlad Bâte, Dragoș Coroiu, Demetris Cristodulo.

LĂSAȚI UN MESAJ