DISTRIBUIȚI

Chiar dacă pedepsele se înăspresc, arestul preventiv pare să nu-i sperie pe cei care fa cun ban de pe urma traficului de migranți. Doi tineri din Timiș au fost prinși noaptea trecută la Deta, în timp ce transporatu cu mașinile personale zece migranți ilegali din Afganistan.

La ora 22,30, în baza unor informații venite, polițiștii de frontieră de la Sectorul Deta au declașanșat un control. Astfel, în apropiere de Deta, au fost oprite la control două mașini conduse de doi tineri în vârstă de 20 și, respectiv, 21 de ani, ambii domiciliați în Timiș. În cele două vehicule se aflau migranți străini, toți bărbați. Șoferii și pasageri au fost duși la sediul Poliției de Frontieră, unde li s-a făcut și triajul epidmeiologic prevăzut de lege.

Verificările au arătat că migranții provin toți din Afganistan și au vârstele curpinse între 16 și 26 de ani. Ei au povestit că au trecut ilegal frontiera din Serbia și apoi au fost preluați de cei doi șoferi, care urmau să-i ajute să ajungă la Timișoara. Se fac cercetări, sub coordonarea procurorului de caz, pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat și pentru trafic de mingrați.

foto: politiadefrontiera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ