Dominic Fritz a simțit nevoia să îi dea o replică lui Alfred Simonis și să spună că nu se opune modernizării căiii ferate. De remarcat că useriștii continuă să-și redacteze comunciatele de presă scriind greșit substantivul comun ”primărie” cu majusculă, într-un stil ce amintește de nouvorba din romanele lui Orwell, despre dictaturi.

Fritz spune că simonis e belicos. De fapt, discuțiile dintre cei doi sunt doar o fanfaronadă politică de doi lei, căci studiul de fezabilitate e deja făcut, iar intervențiile ”binevoitoare” se puteau face dinainte. Însă est clar că orice critică la adresa lui Sorin Grindeanu e ”ordin pe unitate” pentru a-l face să pară Mesia pe Cătălin Drulă. ”Am citit cu surprindere declarațiile belicoase ale dlui deputat PSD, Alfred Simonis, în care îmi reproșa că pun «bețe în roate» proiectului de modernizare a căii ferate din Timișoara. Declarasem ieri la conferință de presă că susțin proiectul, dar că este nevoie de un dialog cu Timișoara pentru a aduce claritate și îmbunătățiri documentației tehnice care se va elabora în următoarele luni.    Cum să catalogheze un (social) democrat o invitație la dialog ca «bețe în roate»? Domnul deputat a petrecut prea mult timp la București dacă crede că timișorenii vor accepta ca un proiect care e abia în stadiul de studiu de fezabilitate să fie dezvoltat mai departe fără implicarea și consultarea lor”, spune Fritz.

Edilul face și o comparație deplasată cu Cortina de Fier, deși chiar nu este cazul! ”Apelul meu de ieri exact despre asta vorbea: despre deschiderea unui dialog între CFR, Ministerul Transporturilor, echipa de proiectare și Primăria Timișoara și timișoreni. Dublarea căii ferate în Timișoara poate să devină un avantaj strategic de noi legături pentru oraș – sau o cortină de fier care desparte orașul în două, dacă e prost planificat și executat. În loc să sară în sus cu declarații politice, PSD ar fi bine să accepte realitatea administrativă, că un astfel de proiect mamut trebuie dezvoltat cu toți actorii implicați, inclusiv cu Primăria și mai ales cu timișorenii. În loc să fie bosumflat că primarul a îndrăznit să aibă o poziție nuanțată față de proiect, îl invităm pe domnul deputat Simonis să asculte fără aroganță observațiile pertinente din administrația locală și grijile societății civile. Asta dacă nu a uitat că timișorenii l-au trimis la București ca să reprezinte interesele lor, nu să apere orgoliile de partid”, mai spune Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ